Dolar

32,4943

Euro

34,5899

Altın

2.480,31

Bist

9.567,25

Kırgızistan'da mahalli başörtü afişlerde yer alacak

Kırgızistan devlet başkanı Atambayev, mahalli başörtülü kadınların görüntüsünün ulusal sembol olarak afişlere basılması talimatını verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-15 14:11:24

Kırgızistan'da mahalli başörtü afişlerde yer alacak

Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanına Kırgız kadınların yerel başörtülü görüntülerinin ulusal sembol olarak afişlere basılmasını finanse etme talimatı verdi.

Kırgız lider açıklamasında, "Biz kendi kültürümüzü Arap, Pakistan gibi ülkelerin kültürleriyle karıştırmayalım. Bu bizim için bir dayatma olur. Biz kendi kültürümüze sahibiz. Birileri bizim kullandığımız kelimeleri bile değiştirmeye çalışıyor. Ben çok defa Kur'anı Kerim'i baştan sona okudum. İlahi kitabımızda böyle bir şey yok” dedi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı konuşmasında, "Kırgız halkı binlerce yıldır kendi kültürlerini korumaktadır. Şimdi ise birileri din adına Kırgızlara başka bir kültürü empoze etmeye çalışıyorlar. Böyle afişlere ihtiyacımız çok. Yabancı kültürün etkisi dil ve giysi tarzını dayatma ile başlar ve bu iş daha sonra kafa kesmeye kadar gider. Bunun İslam'la hiç bir ilgisi yoktur. Çünkü İslam barış ve iyilik dinidir. Devletimiz bağımsızlıktan sonra uzun dönem dini konular ile meşgul değildi. Ancak üç yıl önce biz dini alanda tutumumuzu belirledik ve bu programa göre hareket ediyoruz” dedi.

Atambaev Kırgızistan'ın laik bir ülke olduğunu ve ülkesi için kendi kültürü, dili ve kendi giysi tarzını korumasının önemli olduğunu da söyledi.

 

Haber Ara