Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

Kırgızistan Başbakanı Ceenbekov Tacikistan'da

Kırgızistan Başbakanı Ceenbekov Tacikistan'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-11 18:31:40

Kırgızistan Başbakanı Ceenbekov Tacikistan'da
Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, CASA-1000 projesinin temel atma törenine katılmak üzere Duşanbe'ye gelen Kırgızistan Başbakanı Sooronbay Ceenbekov'u kabul etti.

"Millet Sarayı" Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde yapılan görüşmede Rahman ve Ceenbekov, iki ülke arasındaki iş birliğinin yanı sıra güncel ve bölgesel meseleleri gözden geçirdi.

Rahman, ülkesi ile komşu Kırgızistan arasında iş birliğinin gelişmesinin önemine işaret ederek, bunun iyi komşuluk ve dostluk ilişkilerine dayandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Rahman, iki ülke arasındaki ilişkilerin üst düzeye çıkarılması için mevcut potansiyelin verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini ifade etti.

Taraflar, görüşmede ülkeler arasındaki ticaretin geliştirilmesi, ulaşım koridorlarının verimli kullanılması ve iki ülkenin bölgesel güvenlik sürecinde faal olarak yer alması konularında fikir alış verişinde bulundu.

Görüşmede Orta Asya'dan Güney Asya'ya elektrik sevkıyatını öngören CASA-1000 projesinin hayata geçirilmesinin bölge ülkeleri arasındaki ilişkilerin gelişmesinde önemine işaret edilirken, bunun Tacikistan ve Kırgızistan'ın enerji sektörünün gelişmesi sürecini de olumlu etkileyeceği kaydedildi.

Ceenbekov ve Rahman, yarın Tursunzade kentinde Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile CASA-1000 projesinin temel atma törenine katılacak.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara