Dolar

32,3798

Euro

35,0479

Altın

2.326,91

Bist

9.145,21

Kira sözleşmesi neye göre feshedilebilir?

Kiracılık sözleşmesi, kiralayan ve kiracı tarafından ancak belli koşullarda feshedilebiliyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-31 13:11:21

Kira sözleşmesi neye göre feshedilebilir?

 2020 yılını bitirmekte olduğumuz malum. Belli periyotta emlak sektörüne yönelik düzenlemeler yıldan yıla değişmese de süreleri kapsamında uygulanmaya devam ediyorlar.

Bu eksende kiracıların durumuna yönelik 2020 güncel mevzuatında "kiracıyı çıkarmaya" yönelik yasal süreci hatırlatmakta fayda görmekteyiz:

Kiracılık sözleşmesi, kiralayan ve kiracı tarafından ancak belli koşullarda feshedilebiliyor. Mal sahibi tarafından kiracının maldan çıkarılabilmesi için yine bazı sürelere dikkat edilmesi elzem.

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılabilmektedir.

Kiralaya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir. 

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilmektedirler.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara