Dolar

32,5967

Euro

34,8303

Altın

2.503,68

Bist

9.460,67

Kır tatiline çıkmak için başlangıç

Göl kıyısından uzun yürüyüşler yapabileceğiniz, bol bol fotoğraf çekebileceğiniz, manzaraya karşı çay içmenin tadına varabileceğiniz Abant Gölü’nde, muhteşem bir kahvaltı ile güne başlamayı da tercih edebilirsiniz.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-07 11:17:33

Kır tatiline çıkmak için başlangıç

Derin bir nefes alıp Bolu'da gezilecek yerlere doğru eğlenceli ve huzur dolu bir yolculuğa çıkabilirsiniz.
Çam ve köknar ağaçları ile çevrili bir heyelan set gölü olan Abant Gölü, Bolu'da görülecek yerlerin başında geliyor. Oldukça turistik bir nokta olan Abant Gölü ve Tabiat Parkı, hafta sonu fazlaca kalabalık olsa da doğayla buluşmak isteyenlere harika manzaralar sunuyor.

Göl kıyısından uzun yürüyüşler yapabileceğiniz, bol bol fotoğraf çekebileceğiniz, manzaraya karşı çay içmenin tadına varabileceğiniz Abant Gölü'nde, muhteşem bir kahvaltı ile güne başlamayı da tercih edebilirsiniz.
Kayın, karaçam ve meşe ormanları arasında yer alan göller ve zengin bitki örtüsü ile Türkiye'nin en güzel doğa manzaralarından birini sunan Yedigöller Milli Parkı, gerçekten büyüleyici bir atmosfere sahip. Bolu'nun doğal güzellikleri arasında da gerçekten öne çıkan ve oldukça popüler olan bu bölgede Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl yer alıyor.
Gölcük Tabiat Parkı, şehrin karmaşasından uzaklaşarak huzur bulmak ve doğayla iç içe olup dinlenmek isteyenler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor.

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde bulunan Tavşansuyu Köyü'nde yer alan Sülüklü Göl'e çeşitli günübirlik turlar ile ya da özel aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Deprem sonucu meydana gelen çöküntü sonucu oluşan göl, muhteşem bir doğayla çevrili…

Bolu'da saklı bir cennet olan Çubuk Gölü, kalabalıktan uzakta olmak ve sadece doğanın seslerini dinlemek isteyenler için ideal bir atmosfer sunuyor. Denizden 1150 m yükseklikte bulunan bu heyelan set gölü her mevsim muhteşem manzaralar sunuyor.

Çubuk Gölü'nün ardından Göynük'te yer alan ve yine bir heyelan set gölü olan Sünnet Gölü'nü de görmek isteyebilirsiniz. Yemyeşil tepeler arasında parıldayan bu gölün çevresinde de harika bir doğa ve fotoğraflık manzaralar sizi bekliyor. Göynük Sünnet Gölü Tabiat Parkı'na özel aracınız ile Mudurnu – Göynük kara yolu üzerinden ulaşabilirsiniz.


Batı Karadeniz'in ve Bolu'nun en büyük göllerinden biri olarak bilinen Seben Gölü'nün çevresi mağaralarla ve ormanlarla çevrili

Akkaya Travertenleri, Bolu'nun Pamukkale'si olarak anılıyor. Bolu'nun yemyeşil doğasının pamuk rengi travertenlerle buluştuğu alanı mutlaka görmelisiniz.
Termal turizm açısından önemli bir yere sahip olan Bolu'nun merkez bölgesine 5 km uzaklıkta yer alan Karacasu Kaplıcaları, Seben Dağları eteklerinde bulunuyor. Ormanlar arasında sakin bir dinlenme atmosferi sunan Karacasu bölgesinde termal olanaklar sunan tesisler yer alıyor.
Bolu'nun Mudurnu ilçesine 5 km uzaklıkta yer alan Babas Kaplıcası, Gürçam Köyü yakınlarında bulunuyor. Burada görülen travertenlerin arasından çıkan kaplıca suyu, 40 derecelik sıcaklığa sahip.

Yaylacılık konusunda ciddi bir potansiyeli olan Bolu şehrinde 383 tane yayla yer alıyor. Yemyeşil ormanlarla kaplı dağlar üzerindeki verimli düzlüklerde bulunan Bolu yaylaları, Doğu Karadeniz yaylalarını aratmayacak güzellikleri ile dikkat çekiyor.

 

Haber Ara