Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Kimseyle ittifak kurmayacağız'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-31 14:05:30

'Kimseyle ittifak kurmayacağız'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınına katıldı. Ahmed Arpat'ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"1 KASIM'DA KİMSEYLE İTTİFAK KURMAYACAĞIZ"

CHP'deki kadroların bütün siyasi partilerin kadrolarından daha nitelikli olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "CHP'deki değişim toplum tarafından henüz anlaşılamadı. Kötü yönetim 13 yılda kurumsallaştı. 13 yılda Türkiye Cumhuriyeti AKP devletine dönüştü. En iyi biz yönetiriz, iddialıyız" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, seçim için herhangi bir partiyle ittifak kurmayacaklarını ancak gelecek desteklere açık olduklarını ifade etti.

"BU SORUNU SADECE BİZ ÇÖZERİZ"

Çözüm süreci üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'yi eleştiren Kılıçdaroğlu, sorunu sadece CHP'nin çözebileceğini iddia ederek şunları kaydetti:

"Kendi bakanları 'eğer başkan seçseydiniz bunların hiçbirisi olmayacaktı' dedi. Şimdi sokağa bile çıkamıyorsunuz diyorlar, gelin bize oy verin önleyelim diyorlar. Bu sorun onların anlayışıyla çözülmez. Samimi ve dürüst olacaksınız. Kişisel ajandalarınız olmayacak dedik. Onların koltuk ve saray hesabı var. Topluma bilgi de vermediler. Bu sorunu biz çözeriz. Bu sorunu ancak ve ancak CHP çözer."

"ÖZERKLİK İLANLARINI DOĞRU BULMUYORUZ"

"Kim eline silah alır, bir kişiyi öldürürse yok efendim ben bunu görmedim diyemezsiniz" diyen Kılıçdaroğlu, sorunun hukuk içerisinde kalarak çözülebileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, bazı ilçelerdeki özerklik ilanlarını da "asla doğru bulmadıklarını"dile getirdi.

Haber Ara