Dolar

32,5874

Euro

34,8010

Altın

2.510,25

Bist

9.693,46

'Kimse cenazemizi kullanmaya kalkmasın'

Suruç'taki saldırıda ölen üniversite öğrencisi Koçan'ın dayısı Öztürk, cenazelerini istismar etmek isteyenlere tepki gösterdi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-22 14:09:49

'Kimse cenazemizi kullanmaya kalkmasın'

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki saldırısıda yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Nuray Koçan'ın dayısı Süleyman Öztürk, yeğeninin cenazesinin Bursa'da defnedileceğini belirterek, "Cenaze töreninde hiçbir siyasi parti bayrağı açılmasına ve slogan atılmasına asla izin vermeyeceğiz. Kimseyle bir bağlantımız yoktur. Kimse cenazemizi kullanmaya kalkmasın" dedi.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi olan yeğeninin, Suruç'a bir grupla değil, arkadaşıyla, yoksul ailelerin çocuklarına yardım kampanyasına katılmak üzere gittiğini söyledi.

Yeğeninin tek amacının ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmek olduğunu ve bu nedenle bölgede bulunduğunu anlatan Öztürk, Koçan'ın hiçbir siyasi partinin üyesi olmadığını dile getirdi.

Süleyman Öztürk, Nuray Koçan'ın annesi ve babasının sağlık durumunun kötü olduğunu ifade etti.

Cenazeyi teslim almak için Gaziantep'te bulunduklarını belirten Öztürk, "Yetkililer teslim ettikten sonra Bursa'ya götürerek defnedeceğiz. Herkes bunu bilsin; tüm tedbirlerimizi aldık, hiçbir siyasi parti bayrağı istemiyoruz. Cenaze töreninde hiçbir siyasi parti bayrağı açılmasına ve slogan atılmasına asla izin vermeyeceğiz. Kimseyle bir bağlantımız yoktur. Kimse cenazemizi kullanmaya kalkmasın" diye konuştu.

Haber Ara