Dolar

32,5497

Euro

34,8381

Altın

2.428,35

Bist

9.645,02

'Kimse bize 'Kürtlere operasyon çekiliyor' safsatasını anlatmasın!'

Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı Operasyonu'na dair açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Türkiye'nin operasyonları sırasında 'Kürtlere operasyon çekiliyor' propagandalarına cevap verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-11 12:48:54

'Kimse bize 'Kürtlere operasyon çekiliyor' safsatasını anlatmasın!'

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Grubunda konuşan Yıldırım, "Fırat'ın batısı diyoruz ama terör eylemleri Fırat'ın doğusunda da devam ederse orası için de gerekeni yaparız" dedi.

"Kimse şunu unutmasın 911 km Suriye ile hududumuz var. Her karışını güvenli hale getirmek, terör unsurlarından temizlemek boynumuzun borcudur" diyen Yıldırım şu şekidle devam etti:

Suriye ve Irak'ta yaşayan Kürt kardeşlerimizle bir derdimiz yok. Bizim derdimiz onların huzurunu bozan hayatını zehir eden alçak terör örgütleriyledir. Kimse bize Kürtlere karşı operasyon çekiliyor, safsatasını anlatmasın. Türkiye'nin Kürtler için ne yaptığını görmek istiyorsanız Kobani'ye gidin bakın! Bir günde tehdit altındayken Akçakale'ye akın eden 200 bin kardeşmize bağrını açan Türkiye'dir. Ama HDP Eş Başkanı ne yaptı? 6-8 ekimde isyan daveti yaptı ve 53 vatandaşımızın Kürt-Türk katline sebep oldu. 

Haber Ara