Dolar

32,3764

Euro

35,0246

Altın

2.326,54

Bist

9.142,40

'Kiminle görüşeceğini Başkan belirler'

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, günlük basın toplantısında, Obama'nın Küba ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-19 01:43:23

'Kiminle görüşeceğini Başkan belirler'

AA'nın haberine göre. Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, "Obama'nın Küba ziyaretinde görüşmeye davet ettiği kişilerin listesi tartışılamaz. Başkan'ın kiminle görüşeceğini Beyaz Saray ve Başkan belirler” dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest günlük basın toplantısında Başkan Barack Obama'nın bu hafta sonu başlayacak Küba ziyaretine ilişkin soruları da yanıtladı. Obama'nın Havana'da görüşeceği kişilerin arasında yönetim karşıtlarına da yer vereceğine ilişkin Havana yönetimiyle bir görüşme yapılıp yapılmadığına dair bir soru üzerine Earnest, şunları söyledi:

"Obama'nın Küba ziyaretinde görüşmeye davet ettiği kişilerin listesi tartışılamaz. Başkan'ın kiminle görüşeceğini Beyaz Saray ve Başkan belirler. O listede Küba hükümetinin görüşmesini istemeyeceği insanların olması sürpriz olmaz."

Earnest, Obama'nın ziyareti sırasında görüşmek istediği kişilerle insan hakları konularını da değerlendireceğini dile getirdi.

Obama'nın Küba ile ilişkileri derinleştirmek istediğini vurgulayan Earnest, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da kolaylaştırılmasının yollarının aranacağını ifade etti.

Obama, adada pazar günü başlayacağı temaslarıyla  90 yıl sonra Küba'yı ziyaret eden ilk ABD başkanı olacak.

KUZEY KORE'NİN BALİSTİK FÜZE FIRLATMASI

Kuzey Kore'nin balistik füze denemelerine cuma günü orta menzilli füze fırlatarak bir yenisini daha eklediği aktarılan Earnest, Pyonyang yönetiminin yeni füze denemelerine dâir haberlerin farkında olduklarını belirtti.

Earnest, Kore Yarımadası'ndaki gelişmeleri yakından izlediklerini vurgulayarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Balistik füze teknolojisi kullanarak yapılan fırlatmalar birçok Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının açık ihlalidir. Kuzey Kore bölgede tansiyonu daha da yükseltecek eylemlerden uzak durmalı ve uluslararası taahhütleri ile yükümlülüklerini yerine getirmeye yönelik kalıcı adımlar atmaya odaklanmalı."

ABD ve Güney Kore'nin Ortak Kuvvetler Komutanlığı (JCS), Kuzey Kore'nin iki balistik füze fırlattığını bildirmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara