Dolar

32,3200

Euro

35,1252

Altın

2.299,02

Bist

9.041,20

'Kim Milyoner Olmak İster?' programında 'Türkiye sorusu' iddiası

İspanya’da yayınlanan “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasında Türkiye’ye ilişkin diktatörlük sorusu sorulduğu iddia edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-03 19:16:46

'Kim Milyoner Olmak İster?' programında 'Türkiye sorusu' iddiası

İspanya'daki “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasında Türkiye'ye ilişkin diktatörlük sorusu sorulduğu ileri sürüldü.

teyit.org'un araştırmasına göre; sosyal medyada uzun süredir dolaşımda olan fotoğrafla, İspanya'da yayınlanan “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasında “Hangi diktatörlük Twitter'da insanların yorum yapmasını engelliyor? ” sorusunda Türkiye'nin şıklarda yer aldığı iddia edildi. Bu iddia 2014 yılında da sosyal medyada yayılmıştı.

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ MONTAJ

Ancak iddia doğru değil. Ekran görüntüsü montaj. İspanya'da yayınlanan programdan paylaşılan ekran görüntüsünün orijinalinde yarışmacıya Twitter ve diktatörler hakkında bir soru sorulmuyor. Ayrıca, ekran görüntüsünde yer alan Carlos Sobera, Antena 3 kanalında yayınlanan programın sunuculuğunu 2008 yılına kadar yürüttü.

Görselin orijinalinde yer alan programda, hangi Hollywood yıldızının İkinci Dünya Savaşı sırasında uzaktan kontrollü torpidoların patentini aldığı soruluyor.

Yarışma programında yer alan bu sorunun ardından 21 Şubat 2007 tarihinde bir blog yazısında “Bu öğlen izlediğim program sayesinde televizyondan bir şey öğrenmenin mümkün olduğunu gördüm” denildiği ve ekran görüntüsünün paylaşıldığını görmek mümkün.

kim-milyoner-olmak-ister-ispanyol

İnternette aynı görselin montajlanmış farklı versiyonlarına da rastlanıyor.

Haber Ara