Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kim Jong Un'un teyzesi herkesi şaşırttı!

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un teyzesi Kim Kyung hwi, kocasının idam edilmesinden 6 yıl sonra ilk kez Kim Jong Un yanında görünerek herkesi şaşırttı. Kim Kyung-hwi’nin kocasının infaz emrini, Kuzey Kore'nin genç lideri Kim Jong Un vermişti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-26 10:21:54

Kim Jong Un'un teyzesi herkesi şaşırttı!

5e2d100e4c59b71d3e03addd

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un teyzesi Kim Kyung hwi, kocasının idam edilmesinden 6 yıl sonra ilk kez Kim Jong Un yanında görünerek herkesi şaşırttı.

Bugün, devlet basını Kim Kyung-hwi'yi, Pyongyang'daki Yeni Yıl (ay takvimine göre) partisinde lider Kim Jong-un'un yanında otururken gösterdi.

Eski Kuzey Kore lideri Kim Jong Il'in kız kardeşi şu anki lider Kim Jong Un'un ilk yıllarında önemli bir rol oynadı. Kim Jong Un, o sırada Kuzey Kore'nin ikinci en güçlü adamı olarak kabul edilen kocası Jang Song Thaik'in idam edilmesini emrettikten sonra 2013'ten beri ortadan kayboldu.

Kuzey Kore'deki durumu izleyen NK News haber ajansının Genel Yayın Yönetmeni Oliver Hotham, "Birçok Kuzey Koreli izleyici, bayan Kim Kyung-hwi'nin kocası infaz edildikten sonra sürgüne gittiğini, hatta öldürüldüğünü düşündü. Kocasının idamından yaklaşık 6 yıl sonra ortaya çıkması sürpriz oldu" dedi.

Hotham, Kim Kyung hwi'nin ön plana çıkmasının sahnenin arkasındaki etkileyici bir pozisyonda kaldığını veya en azından iyileştiğini gösterdiğini söyledi. Kim kyung hwi'nin adının Kuzey Kore'deki iki numaralı adamı Choi Ryung hae'den sonra geldiğini belirtti.

Kim Kyung-hwi'nin kocasının infaz edilmesi emrini veren Kim Jong Un yanında oturması Kuzey Kore'deki yönetimin garip ve sert durumunu gösteriyor.

Kim Kyung-hwi ve kocası geçmişte bir güç merkeziydi. Aralık 2011'de yönetimi babasından devralan kaprisli genç lider Kim Jong Un arkasında, Kuzey Kore'nin siyasi dünyasında bir tür vesayet oluşturdular.

Haber Ara