Dolar

32,5313

Euro

34,9672

Altın

2.431,12

Bist

9.720,68

Kim Jong-Un'un kardeşi öldürüldü

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un üvey kardeşi Kim Jong-Nam'ın Malezya'da öldürüldüğü iddia edildi. İddiaya göre, Jong-Nam, Kuzey Kore ajanı olduğu düşünülen iki kadın tarafından zehirlenerek öldürüldü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-14 15:08:17

Kim Jong-Un'un kardeşi öldürüldü

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un üvey kardeşi Kim Jong-Nam, Malezya'da öldürüldü.

Yonhap Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Kim Jong-Nam, Pazartesi sabahı Malezya'da öldürüldü. Haber ajansı, konuyla ilgili başka bir detay vermedi.

"ZEHİRLENEREK ÖLDÜRÜLDÜ"

TV Chosun'un Güney Kore hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre ise Kim Jong-Nam, Kuala Lumpur Havaalanı'nda Kuzey Kore ajanı olduğu düşünülen iki kadın tarafından zehirlenerek öldürüldü. İki kadının da olayın ardından kayıplara karıştığı belirtildi.

WW_5

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un üvey kardeşi Kim Jong-Nam

Malezya polisi, Kuzey Koreli bir adamın Kuala Lumpur Havaalanı'ndan hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybettiğini doğrularken, ölen kişinin kimliğine dair bilgi verilmedi.

46 yaşındaki Kim Jong-Nam, Kuzey Kore'nin eski lideri Kim Jong-İl'in en büyük oğluydu ve en büyük varisi olarak gösteriliyordu. 2001 yılında Disneyland'i ziyaret etmek için sahte pasaportla Japonya'ya giriş yapmaya çalışırken yakalanan Kim Jong-Nam, babasının gözünden düşmüş ve yerine üvey kardeşi Kim Jong-Un varis olarak belirlenmişti.

Kuzey Kore dışında sürgün hayatı yaşayan Kim Jong-Nam, rejimin sıkı eleştiricilerinden biriydi ve reformlar yapılması gerektiğini savunuyordu.

Haber Ara