Dolar

32,3360

Euro

35,1700

Altın

2.244,21

Bist

8.718,11

Kim Jong-un, Putin’i yarım saat bekletti

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, bugün görüşmek için geldiği Vladivostok kentine, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Rus heyetini yarım saat beklettiği bildirildi. Görüşme öncesi kentte sıkı güvenlik önlemlerinin alınması dikkati çekti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-25 14:13:13

Kim Jong-un, Putin’i yarım saat bekletti

buyukiki_2

Rusya'da bulunan Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, bugün görüşmek için geldiği Vladivostok kentine, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Rus heyetini yarım saat beklettiği bildirildi. Kim'in bu gece de Rusya'da kalıp tarihi ve turistik yerleri kapsayan bir programın ardından Rusya'dan ayrılacağı bildirildi.

buyukson_1
TUZ İKRAM EDİLDİ

Kuzey Kore lideri Kim'i taşıyan zırhlı tren sabah erken saatte sınırı geçmesinin ardından Rusya'nın Vladivostok kentine vardı. Kim, tren garında Rus geleneklerine uygun olarak ekmek ve tuz ikram edilerek karşılandı. Bu, Kuzey Kore lideri Kim'in Rusya'ya ilk ziyareti. Ayrıca bu ziyaret, Kuzey Kore ile ABD arasındaki nükleer görüşmelerin tıkandığı bir döneme denk geliyor.  

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Rusya Devlet Başkanı Putin ile  Kuzey Kore lideri Kim Jong-un Vladivostok şehrindeki buluşmasından ilk notlar Rus basınına yansımaya başladı.
Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı Vladivostok şehrindeki Putin ve Kim arasında yapılan zirve 'ilk' olma özelliği taşıyor.
Kuzey Kore'nin genç lideri Kim Jong-un, ilk Rusya ziyaretinde... Babasının üç kez geldiği Rusya'ya özel trenle gelen Kim, resmi temaslarına başladı. 

KİM, PUTİN'İ YARIM SAAT BEKLETTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile bir araya geldi.

Uzak Doğu Federal Üniversitesi kampüsünde gerçekleşen buluşmaya Kim'in yarım saat geç geldiği bildirildi. Moskovki Komsomolets gazetesi, diplomatik teamüllere göre oldukça uzun olan bu süre boyunca  Putin ve Rus heyetinin Kim'i beklediklerini yazdı.

Rusya'nın Vladivostok şehrinde yer alan Uzak Doğu Federal Üniversitesi'ndeki görüşme öncesinde konuşan Putin, Kim'in Rusya'ya yaptığı ziyaretin ikili ilişkilerin geliştirilmesine hizmet edeceğini belirtti. 

‘UMARIM ANLAMLI BİR GÖRÜŞ
ALIŞ VERİŞİ OLUR'

Kuzey Kore lideri Kim ise Putin ile görüşmesinin Kore yarımadasındaki problemin çözümüne ve ikili ilişkilerin gelişmesine yardımcı olacağını belirtti.
Kim, “Kore yarımadasındaki durum tüm dünya toplumunun ilgisini çekmektedir. Umarım görüşmelerimiz bu durumu birlikte değerlendirmek ve görüş alışverişinde bulunmak için önemli bir etkinlik olacaktır. Umarım anlamlı bir görüş alış verişinde bulunuruz” diye konuştu.

KİM: RUSYA'YA KARŞI
AŞK BESLİYORUM

Zirve öncesi Rusya sınırında gazetecilere açıklamalarda buluna ve Rusya'ya karşı "aşk beslediğini" belirten Kuzey Kore lideri, uzun süredir Rusya'ya gelmenin hayalini kurduğunu söyledi. Kim Jong-un, "Ülkeniz hakkında çok şey duydum ve uzun süredir buraya gelmenin hayalini kuruyordum. Yedi yıldır ülkenin başındayım, ancak ilk defa buraya gelme fırsatı buldum" dedi. 

Bu arada Putin-Kim zirvesini 300'den fazla gazetecinin akrdeite olarak ilzediği, bunların sadece beşinin Kuzey Koreli, büyük bölümünün Asyalı yabancı gazetciler oldukları bildirildi.
Kim'in bu gece de Rusya'da kalıp tarihi ve turistik yerleri kapsayan bir programın ardından Rusya'dan ayrılacağı bildirildi.

ZİRVE, RUSYA AÇISINDAN BİR FIRSAT

Öte yandan Uzmanlar zirvenin Rusya'nın, Kore yarımadasında önemli bir oyuncu olduğunu göstermesi açısında bir fırsat oluşturacağını düşünüyor.
Sovyetler Birliği'nin 1991'de dağılmasının ardından Rusya ile Kuzey Kore arasındaki yakın ilişkiler soğumuş, Kuzey Kore ana müttefiki olarak Çin'e yaklaşmıştı.
Putin 2014 yılında Kuzey Kore'nin Sovyet döneminden kalan borçlarını iyi niyet göstergesi olarak silmişti.

karsilama

 

 

Haber Ara