Dolar

32,6958

Euro

34,9101

Altın

2.506,68

Bist

9.524,59

'Kim Jong Un, küçük kız kardeşini idam etmiş olabilir'

Güney Kore basını, gizemli bir şekilde ortadan kaybolan ve bir aydır kamuoyunda görülmeyen Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un kızkardeşi, Kim Yeo-jong’un idam edilmiş olabileceğini öne sürdü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-01 08:39:18

'Kim Jong Un, küçük kız  kardeşini idam etmiş olabilir'

Güney Kore medyası, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un gizemli bir şekilde ortadan kaybolan ve bir aydır kamuoyunda görülmeyen küçük kız kardeşinin akibetini araştırıyor.

İçeriden edinilen bilgilere göre, Kuzey Kore lideri, kız kardeşi Kim Yeo-jong'u iktidar mücadelesinde rakip olarak görüp, siyasi etkisinden de korktuğu için idam etmiş olabilir.

Gazetelerin yazdığı gibi, Kim Yeo-jong 27 Temmuz'dan beri ortada yok; bir aydır basında yakın zamanda çekilmiş fotoğrafları çıkmadı ve Demokratik Kuzey Kore Halk Cumhuriyeti (DPRK) yetkilileri onun hakkında herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Kim Jong Un politikacı kız kardeşi, en son Kuzey Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi'nin bir bölümünün ilk başkan yardımcılığına atandığında görüldü. Analistler, bu durumda Kim Yeo-jong'un ülkedeki en önemli ikinci kişi olduğunu belirtiyor.

Güney Kore gazetesi Chosun Ilbo ise, Kuzey Kore'deki anonim kaynaklarına atıfta bulunarak, atamadan kısa bir süre sonra, Kim Yeo Jong'un siyasi ortamda artan etkisini görerek, DPRK lideri Kim Jong Un'un kişisel olarak kendisine bir tehdit hissettiğini yazıyor.

Kore Üniversitesi profesörü Nam Soon Wook'a göre, Kuzey'deki iki numaralı adam olarak adlandırılan herkes görevinden derhal mahrum edildi.

Birçok kişi, Kim Jong Un'un, kendi kız kardeşini fiziksel olarak ortadan kaldırdığını varsayıyor.

Daha önce, DPRK lideri, akrabalarına karşı yaptığı zulümlerle tanındı. Babası Kim Jong Il ciddi bir şekilde hastalandığında, medya onun damadı Jang Sung Taek'i neredeyse Kuzey Kore'nin gerçek lideri olarak adlandırdı. Bundan sonra Jang Sung Taek  gizemli bir şekilde ortadan kayboldu ve iktidarı ele geçirmek üzere olan bir hain olarak adlandırıldı.

Amerikan haber ağı CNN ise, geçen Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Kim Yeo-jong'un yokluğunun "alışılmadık bir şey olduğunu, ancak hastalık veya ilgilenecek başka işler olması gibi sıradan nedenlerle açıklanabileceğini" bildirdi.

Bu arada, Kim Jong Un'un karısı Ri Sol-ju, kocasıyla birlikte Ay Yeni Yıl Günü'nü kutlamak için bir etkinlik izlediği Ocak ayının sonundan bu yana kamuoyunda görünmedi ve başka bir çocuğu olduğu yönündeki spekülasyonları körükledi.

Kaynak: Chosun Ilbo, CNN, ajanslar

Haber Ara