Dolar

32,6958

Euro

34,9101

Altın

2.506,68

Bist

9.524,59

Kim ile ilgili yeni bir iddia: Ortaya çıkan kendisi değil dublörü

Öldüğü iddia edilen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un geçtiğimiz günlerde bir açılışa katılarak tartışmaları noktalamıştı. Ancak Kim'in yayınlanan son fotoğrafının dublörüne ait olduğu iddia ediliyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-08 11:48:45

Kim ile ilgili yeni bir iddia: Ortaya çıkan kendisi değil dublörü

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un geçtiğimiz günlerde bir açılışa katılarak öldüğü ve sağlık durumunun kötü olduğu iddialarını sonlandırmıştı. Ancak bazı kesimler, 2017'deki bir fotoğrafı göstererek Kim'in dublör kullandığını ve hala durumunun kötü olduğunu öne sürdü. KİM'İN YAŞADIĞINA İNANMAYANLAR VAR

Kim'in kalp ameliyatı geçirdikten sonra yoğun bakımda olduğundan, felç geçirip ayağa bile kalkamadığına kadar birçok iddia ortaya atılırken, öldüğünü düşünenlerin sayısı da bir hayli fazlaydı. Bu spekülasyonların ardından Kuzey Kore lideri 1 Mayıs'ta ortaya çıktı. Bir fabrikanın açılışında yer alan Kim'in fotoğraflarının yayınlamasıyla 'ölmedim, buradayım' mesajı verildi. Ancak bu mesajdan tatmin olmayanların sayısı da bir hayli fazla.

"DUBLÖR KULLANIYOR"

Kim Jong-un'un dublör kullandığı iddiaları sık sık dile getirilse de, son fotoğrafların gerçekliğine inanmayanlar 2017'de kaydedilen bir görüntüyü işaret etti. Söz konusu görüntüde Kim, bir füze denemesi sırasında saç tıraşına kadar kendisine benzeyen iki kişiyle konuşurken görülüyor.

resized_01c91-da667ed0kimileilgilicarpicibiriddiadahaortaya13199451_3262_o

(2017'de çekilen görüntü)

Görüntüyü görenler iki kişinin Kim'in dublör kullandığının kanıtı olduğunu, 1 Mayıs'ta paylaşılan fotoğrafların da dublörlere ait olduğunu savundu.

Kim Jong-un'un olası suikast girişimlerine karşı dublör kullandığı öne sürülüyor.

Haber Ara