Dolar

32,3462

Euro

35,0564

Altın

2.309,54

Bist

9.079,97

Kim, halkına konuşma yaparken ağladı!

Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong Un, ülkenin yaşadığı zorluklardan söz ederken, kalabalığın ortasında bir an durup gözlüklerini çıkarak ağlamaya başladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-11 12:56:06

Kim, halkına konuşma yaparken ağladı!

Sert mizacı ile bilinen ve en yakınlarını ortadan kaldırmakla suçlanan Kuzey Kore lideri bu sefer şaşırttı.

Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong Un, ülkenin yaşadığı zorluklardan söz ederken, kalabalığın ortasında bir an durup gözlüklerini çıkarak ağlamaya başladı.

 north-korea-s-new-leader-kim-jong-un-cries-as-his-father-north-korea-s-late-leader-kim-jong-il-funeral-image-1-279113250

Kuzey Kore lideri Kim, "İktidardaki İşçi Partisi" nin 75. yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada, ülkenin karşı karşıya bulunduğu zorluklardan bahsetti ve ülkesinin Korelilere sağlık dileyerek Koronavirüs ile "sıfır" enfeksiyon kaydettiğini duyurdu.

Kim, son aylarda ülkenin tanık olduğu kasırga ve sel felaketlerinin ardından yeniden yapılanma projelerinde çalışmaya zorlanan askerlerden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Bu arada, Kim Jong Un konuşmasında, Kore halkının kendisine "gök büyüklüğüne ve denizin genişliğine güven duyduğunu, “ancak buna tam olarak cevap vermedim ve bunun için bir mazeretim yok" diyerek konuşmasını şöyle tamamladı:

"Büyük lider Kim Il-sung ve Kim Jong-il'in güçlü işlerini ve ülkeyi yönetmenin ağır sorumluluğunu üstlenmeme rağmen, hâlâ çaba ve samimiyetim yoktu, bu yüzden vatandaşlarımız hâlâ günlük yaşam zorluklarının ağırlığı altında acı çekiyorlar.”

Kaynak: RT

Haber Ara