Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

Kilis'te askeri alandaki yangın söndürüldü

Kilis'te askeri alanda çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle söndürüldü.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-13 08:56:47

Kilis'te askeri alandaki yangın söndürüldü

Kilis-Gaziantep karayolunun 15'inci kilometresinde Organize Sanayi Bölgesine 2 kilometre mesafedeki geçici konteyner alanında bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında mühimmatlar patlamaya başlamış, Kilis-Gaziantep karayolu trafiğe kapatılmışdı. Olay yerine çok sayıda ambulans, arama kurtarma ekipleri, itfaiye ekipleri sevk edilmişti.

Alevlere orman işletmesine ait yangın helikopterin yanı sıra, Orman işletmesine ait itfaiye araçları, Kilis, Gaziantep ve Hatay'dan gelen itfaiye araçları ile TSK'ya ait iş makineleri tarafından müdahale edildi. Yangın söndürülürken, 10 askerin dumandan etkilendiği belirtildi.

Valilik açıklamasında, "Kilis-Gaziantep karayolunun 15'inci kilometresinde askeri birliğin barınma merkezinde yangın çıkmış, yangın rüzgarın etkisi ile mühimmatın bulunduğu depoya sıçrayarak patlamaya ve yangının büyümesine yol açmıştır. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Dumandan hafif derecede etkilenen 10 askerimiz Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış olup, Kilis ve Gaziantep İtfaiye ekiplerince söndürme ve soğutma çalışmalarına başlanmıştır" denildi.

Haber Ara