Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kilis'e bu yıl kaç roket ve havan mermisi düştü?

2016 Ocak ayından itibaren Kilis'e 34 roket ve havan mermisi düştü. Bu olaylarda 6 kişi yaşamını yitirdi, 23 kişi yaralandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-13 15:49:44

Kilis'e bu yıl kaç roket ve havan mermisi düştü?

Türkiye'nin güneydeki en uç noktalarından biri olan Kilis, son dönemlerde Suriye'den atılan roket mermileriyle sıklıkla gündeme geldi.

AA'nın haberine göre ocaktan bu yana Kilis'e tamamı IŞİD tarafından ateşlenen 34 roket ve havan mermisi düştü. 

İLK MERMİ VAKASI: 18 OCAK

Suriye'den ateşlenen 3 roket mermisinden 2'si boş araziye düşerken, birisi 4 okulun bulunduğu okullar bölgesindeki Nazlı Ömer Çetin İlkokuluna isabet etmişti. Olayda, okul hizmetlisi Ayşegül Polat (25) yaşamını yitirdi, bir kişi yaralanmış, yaralanan 12 yaşındaki Gülten Canpolat, 11 gün sonra hayatını kaybetmişti.

İKİNCİ MERMİ VAKASI: 23 OCAK

Suriye'den atılan bir başka mermi de 23 Ocak'ta Karaali Mahallesi Türbedar Sokağı'ndaki 2 katlı bir evin girişine isabet etmiş, biri çocuk 2 kişi yaralanmıştı.

MART AYI

8 Mart'ta Kazım Karabekir Mahallesi Kilis Devlet Hastanesinin arka tarafındaki araziye, Suriye'den atılan roket mermileri düşmüştü. 8 roket mermisinin düştüğü olayda, Sıdıka Mavzer (54) olay yeri, Mert Özkan (4) hastanede hayatını kaybetmişti.

Atılan 2 roket mermisi, 12 Mart'ta Kilis Emniyet Müdürlüğünün yakınındaki askeri lojmanlar ile Adalet Sarayı arkasındaki araziye düşmüştü. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayın hemen ardından üçüncü bir roket mermisi de yakınlardaki marul bahçesine isabet etmişti.

NİSAN AYI

Sınırın sıfır noktasındaki Elbeyli ilçesine 4 Nisan'da Suriye tarafından atılan 6 havan mermisi düşmüştü. Havan mermilerinden 2'si ilçe mezarlığı, 4'ü ise mezarlığın yanındaki araziye isabet etmişti.

Suriye'den ateşlenen 2 roket mermisi, 7 Nisan'da Yavuz Sultan Selim Mahallesi Dilek Sokağı ile İslambey Parkı yakınındaki düşmüştü.

İç savaşın sürdüğü Suriye tarafından 11 Nisan'da atılan 5 roket mermisi, Atatürk Mahallesi İnce Sokağı'na düşmüştü. Roketlerden birinin eve gelmesiyle yaşanan patlamada yaralanan 12 kişi, hastanede tedavi altına alınmıştı.

Suriye'den 12 Nisan'da atılan 2 roket mermisinden biri otogar civarındaki boş araziye, diğeri ise İbni Sina Caddesi'ndeki 4 katlı pansiyonun birinci katına isabet etmişti. Olayda 2'si ağır 8 kişi yaralanmış, yaralılardan belediye çalışanı Mehmet Emin Onarıcı (42) ile Mehmet Hanifi Sağlam (45), kaldırıldıkları Kilis Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Son olarak Suriye'den ateşlenen 4 roket mermisi bu sabah saatlerinde Bölük Mahallesi Öncüpınar yolu yakınındaki tarım arazisine düşmüştü.

 

Haber Ara