Dolar

32,5873

Euro

34,7969

Altın

2.497,47

Bist

9.453,80

Kılıdaroğlu: Katar İhvan'a desteğini kesmeli

Kemal Kılıçdaroğlu, Katar krizine ilişkin Ak Parti iktidarına önerilerini sıraladı. Kılıçdaroğlu, Katar'a 'İhvan'a desteğinizi kesin' derken, hükümete de 'rabia' işareti eleştirisinde bulundu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-06 14:18:01

Kılıdaroğlu: Katar İhvan'a desteğini kesmeli

TIMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Katar krizine ilişkin açıklama yaptı. "Bu konuda hükümete önerilerimiz var" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi.

"KATAR İHVAN'A DESTEĞİNİ KESMELİ"

"Birincisi Katar İhvan'a desteğini kesmeli. Yani Müslüman Kardeşler'e. Adalet ve Kalkınma Partisi, İhvan'ı destekleyen siyasetten uzak durmalı. Rabia simgesinden de vazgeçmeli. Çünkü Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Müslüman Kardeşler'i terör örgütü olarak görüyor. Siz gitmişsiniz Müslüman dünyanın bir kısmının terör örgütü olarak gördüğü İhvan'ın simgesini getiriyorsunuz Adalet ve Kalkınma Partisi'nin simgesi haline getiriyorsunuz. Hani bunun yerlisi, hani bunun millisi? Ne yerli, ne milli! Bir terör örgütünün dört parmağını getirdiniz kendi simgeniz yaptınız. Akıl alacak şey değil. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İhvan'dan desteğini süratle çekmesi lazım.

"YEMEN'DEKİ SAVAŞ BİTİRİLMELİ"

İkincisi Yemen'deki kirli savaşın bitirilmesi gerekiyor. Türkiye de gerekli desteği vermeli.

"TÜRKİYE TARAF OLMAMALI"

Üçüncüsü Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar arasında taraf olmamalıdır. Tarafsızlığını korumalıdır. Arap dünyasıyla ilgili temel politikamız dostluğumuzu koruyacağız ama kargaşaların tarafı olmayacağız.

Dış politikayı yönetenlerin dikkatli olması lazım."

Haber Ara