Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

Kılıçdaroğlu: Yargıtay ve Danıştay düzenlemesini AYM'ye götüreceğiz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Yargıtay ve Danıştay'da köklü değişikleri öngören yargı paketine ilişkin açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-20 13:44:46

Kılıçdaroğlu: Yargıtay ve Danıştay düzenlemesini AYM'ye götüreceğiz

"Yargıda yapılmak istenen son operasyon anayasaya aykırı. Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, aynı yargı paketi içinde yer alan ve şirketlere kayyum atanmasına neden oluşturan suçlar listesinin genişletilmesine dair de "Özel sektör kurumlarının çok tehlikeli hukuksuzluklar içinde ele geçirilmesi projesi karşısında özellikle TOBB ve TİSK'in tepki verme sorumluluğunda, konuşmak zorundadır" dedi.

Cumhuriyet'ten Şükran Soner'in haberine göre, Kılıçdaroğlu, İstanbul'da düzenlenen, turizmin temsilcileri, CHP'li ilgili belediyelerin bulunduğu toplantıya katıldı.

Toplantıdan önce, gazete yazarlarıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, yargı paketi üzerinden gelen soruları yanıtlarken, “Meşru bir devlet tedbirleri, mücadeleyi meşru bir zemin içinde yapmak zorundadır. Balyoz, Ergenekon davalarında CHP'nin çok sık altını çizdiği, iktidarın doğrudan sorumlu olduğu hukuksuzluklardan, sorumlu yargı kadrolarından da hukuk içinde hesap sorulması başka. Balyoz, Ergenekon hukuksuzlukları gerekçelendirilerek yargı kadrolarının kaldırılması, yeni atamalarla yeni yargı kadrolarının oluşturulması başka bir şey. Devletin meşruiyetine gölge düşürür. Parlamentoyu hukuksuzluğa alet etmek, parlamentoyu arka bahçeye dönüştürmek, asla ve asla doğru değildir” dedi.

Siyasi otoritenin yargıya gölge düşürdüğünün, tüm kamu, özerk kurumların ele geçirilmesinde sınır tanımaz bir yapının oluştuğunun altını çizerek; “T.C. Devleti yok. AKP Devleti var. Demokratik kuralların hiçbirinin çalışmadığı bir devlet var. Yargıda yapılmak istenen son operasyon anayasaya aykırı. Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz” dedi.

 

Haber Ara