Dolar

32,5117

Euro

34,8195

Altın

2.423,58

Bist

9.708,61

Kılıçdaroğlu: Ya 5 kişi tecavüz ederse?

Kılıçdaroğlu, söz konusu tasarıyı '5 kişi tecavüz etse, bir kişi 'ben evleniyorum' derse herkes beraat edecek. Ahlâka bakın. Böyle bir ahlâk olabilir mi?' diyerek eleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-20 19:18:51

Kılıçdaroğlu: Ya 5 kişi tecavüz ederse?

Ajansların haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon'da düzenlenen CHP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Sizde vicdan, ahlâk yok mu? Ben bunu sormak zorundayım, düşünün 5, 6, 10 yaşında kız çocuğuna tecavüz edilecek, tecavüzcüsü ile evlenirse af getiriyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Ya 5 kişi tecavüz etse 1 kişi 'Ben evleniyorum' dese, herkes beraat edecek. Ahlâka bakın Allah aşkına. Böyle bir ahlâk olabilir mi? Bunun neresi insanlık, insanlığa sığmaz. Buradan bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum; gösterdiğiniz bu duyarlılık nedeniyle sizi yürekten kutluyorum, iyi ki siz varsınız iyi ki kendi çocuklarınıza sahip çıkıyorsunuz."

NE OLMUŞTU?

AK Parti Meclis'e, 16.11.2016 tarihinden önce uygulanmak üzere (geriye dönük) "cinsel istismar suçunda" mağdur ile fâilin evlenmesi halinde, fâil hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkân veren bir düzenleme sunmuştu.

Tasarıda söz konusu "cinsel istismar" tanımlaması "rıza ile evlenilmesi durumunda gerçekleşen evlilikler" için "hukuki literatür" gereğince kullanılmıştı.

Düzenlemeye kamuoyundan ve kadın derneklerinden tepkiler gelmişti.

Haber Ara