Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kılıçdaroğlu: Vatandaşta para yok, siz bozdurun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meydanlar dolduruyorlar, aman aman dolarları bozdurun. Ya, dolar sizde. Bozduracaksanız siz bozdurun. Vatandaşın cebinde para yok para' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-03 19:01:57

Kılıçdaroğlu: Vatandaşta para yok, siz bozdurun

Ajansların haberine göre Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 12 kişiye mezar olan yurda karanfil bırakan Kemal Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan 90 bin kişiye hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın dolarları Türk lirasına çevrilmesi isteğini de hatırlatan Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle tamamladı:

"Şimdi diyorlar ki dolarları bozdurun. Yastık altında para mı bıraktınız Allah aşkına. Sen ayakkabı kutularındaki dolarları bozuldun mu? Sen önce onları bir bozdur bakalım. Sanıyorlar biz onları unuttuk. Biz onları unutmadık, unutturmayacağız onları. Mustafa Kemal Atatürk'ün girişimcilikten ilham aldığı kent Adana'dır. Adana bir anlamda Cumhuriyetin en önemli kentlerinden birisidir. Bereketli toprakları var Adana'nın. Çukurova'sı, sanatçıları, sinemacıları, tiyatrocuları var. Sanata damga vurmuştur. Sadece Adana'da değil bütün Türkiye'de bütün dünyada damgasını vurmuştur. Abidin Dino'su vardır, Yaşar Kemal'i vardır. Her Adanalı bir İnce Mehmet'tir. Her Adanalı yiğit, her Adanalı bayrağına saygı duyar."

 

Haber Ara