Dolar

32,3397

Euro

35,1053

Altın

2.239,53

Bist

8.855,15

Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin dış politikasını Putin belirliyor

CHP Parti Meclisi toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Putin ile iletişimi üzerinden eleştirdi. Kılıçdaroğlu, Putin'in Türkiye'nin dış politikasını belirlediğini iddia etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-17 12:19:42

Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin dış politikasını Putin belirliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisi toplantısında, iki gün önceki Aksaray Muhtarlar Buluşması'nda yaptığı açıklamaları tekrar etti. Kılıçdaroğlu "Türkiye'nin dış politikasını Putin'in belirlediğini" iddia ederek hükümeti eleştirdi.

"- Suriye ile görüşmeyeceğiz dediler ama Moskova'da Putin'i dinleyip masaya oturdular. Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarı nerede o zaman? Neden koca koca laflar ettin. Putin'in talimatıyla masaya oturdun. Suriye'nin çözümü için Türkiye'de bir konferans düzenlensin dedik. Yapmadılar. Ama sonra Astana'ya gittiler. Neden siz bu konferansı Türkiye'de yapmıyorsunuz? neden egemen güçlerin arkasından gittiniz?

- Adana Mutabakatını hazırlayın dedik. İmzalamadılar. Putin'in talimatıyla daha sonra imzaladılar.

"TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKASINI PUTİN BELİRLİYOR"

- Libya'da taraf olmayın dedik. Hayır biz bunu yapmayız dediler. Sonra ne oldu? Putin çağırdı, Hafter ile masaya oturdular. Soru şu: Türkiye'nin dış politikasını kim belirliyor? Açık ve net Putin belirliyor? Kim yönlendiriyor? Putin yönlendiriyor? Geldiğimiz nokta egemen güçlerin taşeronluğudur.

- Dış politikadan konuşurken boğazınızda 9 düğümün olması lazım. Karşınızda sade bir vatandaş yok, devlet var. Emevi Camii'ne gideceğiz dediler. Milyonlarca Suriyeli geldi. Kim gitti Suriye'ye? Putin gitti."

 

Haber Ara