Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü başarıya ulaşırsa ne olacak, ulaşmazsa ne olacak?

Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşün finalinde başarıya ulaşılırsa ya da ulaşılmazsa neler yaşanacak?

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-04 10:17:03

Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü başarıya ulaşırsa ne olacak, ulaşmazsa ne olacak?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Hürriyet Yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü köşesinde Kılıçdaroğlu'nun yüryüşünü yazdı. Zeyrek, yürüyüşün finalinde bekleneni ve başlatılan hareketin başarıya ulaştığı ya da ulaşmadığında neler olacağını anlattı.

İşte yazının ilgili bölümü:

TEŞKİLAT "1 MİLYON" SÖZÜ VERMİŞ

Kılıçdaroğlu, yürüyüşü kazasız belasız tamamlayıp, görkemli bir final yapmak istiyor. Bu amacına ulaşmasında en büyük görev CHP teşkilatlarına düşüyor. Evet, CHP teşkilatı, bütün zorluklara rağmen 400 kilometre yürüyen Kılıçdaroğlu'na, kendisini 9 Temmuz'da 1 milyon kişi ile karşılama sözü vermiş.

GANDHİ ÖRNEĞİ

İngilizlerin Tuz Yasası, Hindistan halkına yönelik adaletsizliklerin sembolüydü. Mahatma Gandi, 388 kilometrelik yürüyüşünün sonunda Dandi'ye varmış, okyanus kıyısında avuç içine aldığı çamuru yıkayıp içindeki tuzu ayıklayıp yasayı ihlal etmişti. Onbinlerce Hintli, tutuklanmayı göze alıp aynı hareketi tekrarlayınca 170 yıldır yürürlükte olan yasa fiilen işlevsiz hale geldi. Gandi'nin yürüyüşü ve sivil itaatsizliği dünya siyasi tarihine geçti. Eğer, teşkilatlar verdikleri sözü tutar da 9 Temmuz 2017 günü, 1 milyon kişi, sadace “adalet” talebiyle, barışçıl bir şekilde Maltepe'deki 120 hektar alanı (ki bu 171 futbol sahasına eşdeğer) doldurursa, Ankara'nın bu talebe kayıtsız kalması zorlaşabilir.

OLMAZSA NE OLACAK?

Bu gerçekleşmezse ne mi olur?

Yürüyüş boyunca pek ortalıkta görünmeyen Genel Başkanlık adayları, 24 günlüğüne ara verilen kurultay ve liderlik tartışmalarını yeniden başlatır.

Haber Ara