Dolar

32,5741

Euro

34,7584

Altın

2.501,48

Bist

9.693,46

Kılıçdaroğlu'ndan Yıldırım'a: O koltukta oturamazsın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyona ve Başkanlık sistemine dair konuştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-01 14:25:17

Kılıçdaroğlu'ndan Yıldırım'a: O koltukta oturamazsın

TİMETÜRK|HABER MERKEZİ

MERVE KURBAN ARSLAN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta konuşmasında "Başkanlık gelirse Türkiye'nin bölünmesi söz konusu olabilir." ifadelerini kullandı.

Rahatlıkla bölünme kelimesini kullanan CHP lideri bu hafta ise Türkiye'nin bölünmesinin ağza alınmasına kızdı. Kendi açıklamalarına cevaben Binali Yıldırım'ın söylediği "Asıl Türkiye'ye başkanlık gelmezse bölünür" ifadesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Başbakan'a "Türkiye'nin bölünmesini ağzına alabiliyorsan Sen o koltukta oturamazsın” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

“12 Eylül darbe koşullarından daha ağır bir durumu yaşıyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin planlı olarak darbe sürecinin içine sokulduğunu savundu.

“Türkiye planlı olarak darbe sürecinin içine sokuldu. FETÖ hükümetin düşmanıymış gibi görünüyor ama buların ikisi beraber, amaçları aynı.”

CHP'li Genel Başkan, Cumhuryet Gazetesinin FETÖ'cü olduğu iddialarını da yalanladı.

“Cumhuriyet gazetesine dün baskın yapıldı. Savcı çalışan ve bazı yöneticiler hakkında yakalama kararı verdi. Ne diye? FETÖ'cüymüş, PKK'lıymış… Cumhuriyet bir aydınlık gazetesidir. Ödün vermeyen gazetedir. Gazeteyi FETÖ ile ilişkilendirmek şeref yoksunu kişilerin yapacağı şeydir.”

SEN O KOLTUKTA OTURAMAZSIN 

Başbakan'ın kendisine cevaben söylediği “ Asıl Başkanlık Sistemi olmazsa Türkiye bölünür.” sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, Yıldırım'a “Sen o koltukta oturamazsın.” dedi.

“Başkanlık olmazsa Türkiye bölünür diyorlar. Sen o koltukta oturamazsın.Türkiye'nin bölünmesinden söz eden kimse Başbakanlık koltuğunda oturamaz. CHP bu ülkede olduğu sürece bu ülkeyi hiçbir güç bölemeyecek. Türkiye'nin bekası için mücadele edeceğiz.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de kürsüden seslenen Kılıçdaroğlu, “Başkanlık sistemi Türkiye'yi bölme projesidir.” İfadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: BAŞKANLIK GELİRSE TÜRKİYE BÖLÜNEBİLİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te başkanlık sistemine yönelik sorulara cevap vermiş ve “Türkiye'yi ateşe atmak istiyorlarsa, siyaseten de bölünme noktasına taşımak istiyorlarsa "evet" oyu verebilirler. Türkiye'nin bölünmesi söz konusu olabilir. Siyasal yapı tamamen değişecek. Sorun Türkiye'nin bekaası sorunudur. Sayın Bahçeli de Türkiye'nin bekaasını benim kadar savunuyordur. Yarın bir kişi başkan olup, 'Bu bölgeyi size veriyorum' dese ne olacak? Biz Türkiye'nin birliğini ve bütünlüğünü düşünüyoruz. Bizim rejim sorunumuz yok.” açıklamasında bulunmuştu.

BİNALİ YILDIRIM'IN CEVABI

Başbakan Binali Yıldırım ise Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarına binayen "Başkanlık sistemi gelirse Türkiye bölünür diyorlar. Asıl başkanlık gelmezse Türkiye'nin bölünme riski var." İfadelerini kullamıştı.

 

Haber Ara