Dolar

32,3395

Euro

35,0953

Altın

2.240,55

Bist

8.900,04

Kılıçdaroğlu'ndan Tansu Çiller'e Yenikapı eleştirisi: Bir çıkarı olmalıé

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Kesinlikle rızaya dayalı birliktelikler değil bunlar. Tansu Hanım gibi dünyalığını Türkiye'de değil de Amerika'da edinen birisinin herhalde kalkıp da böyle belli bir menfaati, belli bir çıkarı sağlamadan oraya gideceğini hiç düşünmüyorum' dedi

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-19 09:59:36

Kılıçdaroğlu'ndan Tansu Çiller'e Yenikapı eleştirisi: Bir çıkarı olmalıé

Türk Silahlı Kuvvetlerince 10 Haziran'da Irak'ın kuzeyindeki Kandil'e düzenlenen hava harekatında 10 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edildi.

Kılıçdaroğlu, TV 5 televizyonunun canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

"KESİNLİKLE RIZAYA DAYALI BİRLİKTELİKLER DEĞİL BUNLAR"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, eski Başbakan Tansu Çiller'in AK Parti'nin İstanbul mitingine katılması ve yaptığı açıklamaların anımsatılması üzerine şunları kaydetti:

"Çiller'in eski partisi Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi, Demokrat Parti, o gelenekten geliyor. Dolayısıyla o geleneğin son temsilcisi Sayın Süleyman Demirel, Allah rahmet eylesin vefat etti. Bir gün önce ölüm yıl dönümü vardı. Ben isterdim ki Tansu Çiller, ölüm yıl dönümü törenlerine katılsın ama o tam tersini yaptı. Neden destek veriyor onu bilemiyoruz ama önümüzdeki günlerde biraz daha net görürüz. Tansu Hanım'ın Amerika'da dünya kadar mal varlığı var. Onların hepsinin sorgulanması lazım. Nedir ne değildir, bu Amerika aşkı nereden geliyor? Bütün bunların sorgulanması lazım. Kesinlikle rızaya dayalı birliktelikler değildir bunlar. Tansu Hanım gibi dünyalığını Türkiye'de değil de Amerika'da edinen birisinin herhalde kalkıp da böyle belli bir menfaati, belli bir çıkarı sağlamadan oraya gideceğini hiç düşünmüyorum."

MEHMET AĞAR'I DA ELEŞTİRDİ

Mehmet Ağar'ın oğlunun da Elazığ'dan AK Parti milletvekili adayı olduğunun belirtilmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Sayın Ağar da bir dönem DYP'de görev yaptı, genel başkanlık yaptı. DP var, buyurun DP'ye güç verin, destek verin, o gelenekten geliyorsanız ama o tam tersini yaptı. Orada başka ilişkiler var, benim anladığım kadarıyla başka ilişkiler var. O başka ilişkilerin kendilerine yönelik getirdiği artılar var. En azından bizim ahlaken uygun görmediğimiz ilişkileri onlar kendi içlerinde sürdürüyorlar." diye konuştu.

MUHARREM İNCE DE TANSU ÇİLLER ÜZERİNDEN ERDOĞAN'I ELEŞTİRMİŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, 18 Haziran'da Kahramanmaraş'ta Müftülük Meydanı'nda yaptığı konuşmada "Erdoğan sürekli 90'lardan bahsediyor. Ama Tansu Çiller'den medet umuyor. Zaten başarı olsa partisini kalkındırır. Özeti Tarzan zorda. Ama sakın ha şımarıklık yok. Allah'ın izniyle bu iş olacak. AK Parti'liler de mutlu olacak. Bu yorgun adam herkesin sorunlarını çözemez” dedi.

 

Haber Ara