Dolar

32,3787

Euro

35,0516

Altın

2.326,54

Bist

9.076,20

Kılıçdaroğlu'ndan saldırıyı yorumladı

Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Hakan'ın darbedilmesine ilişkin olarak bir açıklamada bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-01 09:49:39

Kılıçdaroğlu'ndan saldırıyı yorumladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince düzenlenen bazı etkinliklere katılmak üzere THY'nin tarifeli seferiyle İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Fransa'nın Lyon kentine hareket etti. Uçuş öncesinde basın mensuplarının gazeteci Ahmet Hakan'ın darbedilmesine ilişkin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Sabahleyin aradım. Son derece üzgünüm" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Hakan'ın önce ölümle tehdit edildiğini ardından da fiziki saldırıya muhatap olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"HÜKÜMETİN TUTARLI ADIM ATMASI EN BÜYÜK ARZUMUZ"

"Toplumdaki gerginliğin bu noktaya taşınması bizde ciddi endişeler yaratıyor. Medyaya yönelik saldırılar konusunda hükümetin çok dikkatli ve tutarlı adımlar atması bizim en büyük arzumuz. Bu olayın faillerinin bulunması için de umuyorum, güvenlik güçleri üstlerine düşen görevleri yerine getirmiş olurlar. Kendisine, Hürriyet ailesine 'geçmiş olsun' diyorum."

"POLEMİKLERE DAHİL OLMAMIZ DOĞRU DEĞİL"

Kılıçdaroğlu, "Bazı köşe yazarları Ahmet Hakan'a tehditte bulunmuştu. Bununla alakası olabilir mi?" şeklindeki bir soru üzerine ise "Köşe yazarları arasındaki polemiklere bizim şu veya bu şekilde dahil olmamız doğru değil. Ama bugün bir gerçek var. Bu gerçek de nedir gazetecinin açıkça saldırıya uğramış olması. Bizi üzen nokta da budur"ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara