Dolar

32,5430

Euro

34,9066

Altın

2.427,70

Bist

9.645,02

Kılıçdaroğlu'ndan MHP yasağı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halaçoğlu'nun sözleri üzerine partililere yasak getirdi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 04:50:14

Kılıçdaroğlu'ndan MHP yasağı

MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu'nun tartışma yaratan “Deniz Baykal” açıklamasını değerlendiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bu sözlerin MHP'ye mal edilemeyeceğini, MHP Lideri Bahçeli'nin de bundan üzüntü duyduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, koalisyon görüşmeleri ile ilgili ise umutlu konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun “Deniz Baykal'ı desteklesek, AKP'nin tabiriyle ‘Dinsiz bir partinin adamını seçtiniz' diye yükleneceklerdi” sözlerini değerlendirdi.

Habertürk'e konuşan Kılıçdaroğlu, yaşanan polemikle ilgili, “Ben o konulara çok fazla girmek istemiyorum. Oldu, yaşandı, bitti. Bülent Arınç gereken cevabı verdi zaten. Siyasette bu tür polemiklere fazla girmek istemiyorum” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı'na AK Parti'nin adayı İsmet Yılmaz'ın seçilmesinden sonra bile yüzde 60'lık temsil oranına sahip 3 partinin bir araya gelerek koalisyon kurması ve her partiyle koalisyon için görüşebileceklerine ilişkin duruşunu değiştirmemesiyle ilgili de “Siyaset yaparken bir duruş da gerekiyor. Buna önem veriyorum. Bu duruşun gereğini de yapmak gerekiyor. Bunlar samimi düşüncelerim. Siyaset samimi olmayı gerektirir” dedi.

‘BU FARKLI BİR ŞEY'

“Bir koalisyon kurulabileceği konusunda umudunuzu koruyor musunuz?”sorusuna yanıt veren CHP Lideri, “Ben, umutsuz değilim. Koalisyon kurulabilir. Siyasi partiler bir araya gelebilirler” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, “Bir kişinin olumsuz bir demecini bütün partiye mal etmeyi, o parti sahiplenmediği sürece doğru bulmuyorum. Yaşananlardan Sayın Bahçeli'nin üzüntü duyduğunu da tahmin ediyorum. Bu farklı bir şeydir. İnançları siyasete malzeme etmek, siyaset için kullanmak çok doğru değil” ifadesini kullandı ve devam etti: “Bu partiler asla uzlaşamaz, yana yana gelemezler söylemi doğru değil. Şahsi izlenimim bu yönde. Sayın Bahçeli ne düşünür bilmiyorum.”

NEDEN BIKTI?

Kılıçdaroğlu'na, “Vallahi dedikodulardan bıktım” sözleriyle parti içindeki mi dışarıdaki dedikoduları ve kısır tartışmaları mı kastettiği soruldu. Şöyle dedi: “Sürekli ‘O onu dedi', ‘Bu bunu dedi' diye kısır tartışmalar beni rahatsız ediyor. Türkiye'nin dünya kadar sorunu var. Sorunların çözümüne yönelik uygarca tartışabilsek... Bunu kastettim.”

KRİZİN AŞILMASI

Bütün sorunların üstesinden gelinebilir. Yeter ki aklımızı, mantığımızı egemen kılalım” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, bu şartlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Davutoğlu'na görevlendirmeyi yapacağını hatırlattığımda, “Bir an önce görevlendirme olması lazım. Türkiye'nin gerçekten ciddi sorunları var ve bunların aşılması gerekiyor. Sorunlara bir an önce kalıcı çözümler üretmemiz gerekir.

‘BİZ DİNLEYECEĞİZ'

Davutoğlu'nun ilk olarak CHP'yi ziyaret edeceğini anımsatılınca Kılıçdaroğlu, “Nereden başlar bilemiyorum ama her halükârda bir sürecin yaşanması, koalisyon kurulması noktasında adımın atılması önemli” dedi.

Davutoğlu'na ne önereceklerini sorunca Kılıçdaroğlu, “Biz dinleyeceğiz. Sayın Davutoğlu gelecek, bakacağız ne önereceğine. Bizim açıkladığımız 14 madde var. İçeriğinde neler olduğunu biliyorlar. Onun dışında nasıl bir gelişme olacağını bilmiyorum. Onu gelince göreceğiz” diye konuştu.

Haber Ara