Dolar

32,5888

Euro

34,8592

Altın

2.504,44

Bist

9.690,38

Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul 1. bölge ilçelerine ziyaret

Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul 1. bölge ilçelerine ziyaret

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-06 12:23:10

Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul 1. bölge ilçelerine ziyaret
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "yoksullukla, işsizlikle mücadele eden, hiç kimsenin aç ve açıkta kalmadığı güçlü bir sosyal devlete ihtiyaç olduğunu" ifade ederek, "O nedenle size açık ve net söylüyorum. Yetki verin, 4 yılda Türkiye'de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, 4 yılda yoksulluğu tarihe gömeceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul 1. bölge ilçe ziyaretleri kapsamında Ataşehir'den seçim otobüsüyle Tuzla'ya geldi. Aydınlı Mahallesi'nde "Başbakan Kemal" sloganları ve meşalelerle karşılanan Kılıçdaroğlu, burada halka seslendi.

Vatandaşlardan oy kullanmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, "Benim de bu ülkeye, çocuklarımıza, demokrasiye, özgürlüğe karşı sorumluluğum var, sizin de sorumluluğunuz var. Beraber, birlikte, omuz omuza, kardeşçe, gönül gönüle sandığa gideceğiz ve haramilerin iktidarını yıkacağız. Yarın mutlaka ama mutlaka sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin tek başına CHP iktidarına ihtiyacı olduğunu dile getirerek, Türkiye'de demokrasinin askıya alındığını, 3 milyon 250 bin hanede oturan 17 milyon yoksul ve 6 milyon işsiz bulunduğunu kaydetti.

İhtiyaç duyulan istikrar ve ekonomi programını CHP'nin yapabileceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bunu yapacak tek parti CHP'dir. Bunu inanarak ifade ediyorum. Yoksullukla, işsizlikle mücadele eden, hiç kimsenin aç ve açıkta kalmadığı güçlü bir sosyal devlete ihtiyacımız var. O nedenle size açık ve net söylüyorum. Yetki verin, 4 yılda Türkiye'de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. 4 yılda yoksulluğu tarihe gömeceğim. Sizin çocuklarınızın işsiz olduğunu biliyorum. İşsizliğin nasıl bir huzursuzluk kaynağı olduğunu da biliyorum. Eğer bir evde gencecik çocuklar işsizse, evde de huzur yoktur. Ama onlar, sizin bu beklentilerinizi tamamen yok ettiler. Ankara'daki beylerin çocukları sınava bile girmeden devlet memuru oluyorlar. Sizin çocuklarınız kursa gidiyor, sınava giriyor, 'Ne zaman ben de bir yerde görev alacağım' diye bekliyorlar. O beyler sizi unuttu. Sevgili kardeşlerim, Davutoğlu, Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır."

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, engellilerin sorunlarını bildiğini dile getirerek, CHP iktidarında engellilerin bir raporu istediği yere ibraz edeceğini, hiçbir ayrım yapmadan her engelliye yaşam aylığını mutlaka vereceklerini bildirdi.

CHP iktidarında hiçbir ailenin gelirinin 720 liranın altında olmayacağını, hiçbir ailenin bir başkasına muhtaç olmayacağını anlatan Kılıçdaroğlu, kadınlara şöyle seslendi:

"3 milyon 750 bin hanede oturan kadın kardeşlerime sesleniyorum. Senin sorununu çözecek olan parti, CHP'dir. Sen yıllar yılı AKP'ye, iktidara, Ankara'daki beylere oy verdin, şimdi onlar seni unuttu. Onlar başka dünyanın insanları artık, onlar saraylarda oturuyorlar, seni ve çocuklarını hiç düşünmüyorlar. Benim saray, köşeyi dönme merakım yok, yandaşı düşünme merakım yok. Ben sadece ve sadece bu ülkenin insanlarını düşünüyorum, size hizmet etmek istiyorum, sizin için mücadele ediyorum."

- "Dökeceğim her alın teri size helal olsun"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan yarın sandığa gitme ve geçen seçimlerde oy kullanmamış, "Oy kullandığım zaman çalınıyor, en iyisi sandığa gitmeyeyim" diyen veya CHP'ye oy vermemiş birini ikna etme sözü aldı.

Türkiye için çalışma sözü veren Kılıçdaroğlu, "Gün 24 saat diyorsanız 24 saat çalışacağım, emek harcayacağım, alınteri dökeceğim. Dökeceğim her alınteri size helal olsun" diyerek konuşmasını tamamladı.

Kılıçdaroğlu'na ziyaretinde eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Gürsel Tekin, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve aralarında İhsan Özkes, Barış Yarkadaş, İlhan Kesici'nin de bulunduğu milletvekili adayları eşlik ediyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, Aydınlı'daki mini mitingin ardından İçmeler, Evliya Çelebi, Yayla, İstasyon mahallelerinden seçim otobüsüyle geçerek halkı selamladı.

Haber Ara