Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

Kılıçdaroğlu'ndan hükümete: IŞİD'i beslediniz

Kemal Kılıçdaroğlu, Reina saldırısı üzerinden hükümeti eleştirdi. Kılıçdaroğlu hükümete 'IŞİD'i beslediniz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-03 13:49:58

Kılıçdaroğlu'ndan hükümete: IŞİD'i beslediniz

Grubunda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Reina saldırısını gündeme getirdi.

Kılıçdaroğlu hükğümete "IŞİD'i beslediniz" diyerek şunalrı söyledi:

Teröre teslim olan bir iktidarla karşı karşıyayız. Mücadeleyi nasıl yapacağını bilmeyen iktidarla karşı karşıyayız. Terörle mücadele bilgiyle, akılla, basiretle olur. Birilerinin sırtını sıvazlarsanız terörü yeşertirsiniz. Biz bunları söylediğimiz zaman "Vay yine CHP ne söylüyor". CHP sana yaptığınız hataları hatırlatıyor ki bir daha yapma diye. Dünyanın dört bir tarafından militanlar Türkiye üzerinden Suriye'ye geçtiler. Ben söylemiyorum bunu.

12 Ağustos 2012, IŞİD komutanı söylüyor. Bize savaşın başında katılan savaşçılarımız yanı sıra tedarikimiz de Türkiye üzerinden geldi. Bu ülkenin istihbaratı yok muydu? Nasıl oldu bu? IŞİD militanları televizyonlara çıkıyordu, sözde namaz kılıyorlardı hükümet neredeydi? Mısır konsolosluğumuz basıldı, vatandaşlarımız rehin tutuldu IŞİD yaptı diyebildiler mi? Diyemediler.

Şimdi hayatı boyunca CHP'ye oy vermeyen vatandaşıma sesleniyorum. Bir ülkenin cumhurbaşkanı terör örgütleriyle muhatap olursa Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarı derinden sarsılır. Terör örgütleriyle iş tutan bir devlet imajı doğar. Defalarca söyledim, 70 ilden IŞİD'e militan katıldı. 70 ilden IŞİD'e militan devşiriliyorsa, böyle bir iklim yaratıldıysa nasıl mücadele edelim? Suriye'de yaralandıklarında Türkiye'de tedavi edip tekrar gönderiyorsanız ve bunu söyleyen Sağlık Bakanı'ysa ne diyeceksiniz. Hayatı boyunca CHP'ye oy vermemiş seçmenlere sesleniyorum, devlet böyle mi yönetilir? Devletin valisi, kaymakamı, rektörü, hakimi nasıl oldu da teröre teslim edildi? O makamlar nasıl oldu da terör örgütlerine bırakıldı? Bir Allah'ın kulu çıkıp da bu işin sorumlusu benim niye demedi. CHP sorumludur diyorlar, ya iktidarda mı CHP?

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara