Dolar

32,5581

Euro

34,8716

Altın

2.425,23

Bist

9.722,09

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert sözler

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-25 14:02:09

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert sözler

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

İsmet İnönü bu ülkenin bağımsızlığının harcını ilk karanlardan biridir. Aynı zamanda Osmanlı paşasıdır. Kendisine şükran borçluyuz. Tek parti yönetimini çok partili bir düzene kavuşturan bir liderdir. Ender demokrasi sevdalılarından biridir. 14 Mart 1950'de çok partili hayatı seçmiş bulunuyoruz diyecek kadar hoşgörülü bir devlet adamı. Mustafa Kemal'e saldırmak isteyenler İnönü'den yola çıkıyorlar. Bazı çevreler hala kin ve öfke kusuyorsa oturup bunu düşünmemiz gerekir.

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen çok değerli sanatçılar. Erdoğan o insanlar için 'sanatçı müsveddesi' diyor. Müsveddenin ne olduğunu öğrenmek istiyorsan aynaya bak.

Sanatçılar özü itibariyle demokrasi sağlar. Sanatçı dik durur ve onuruyla durur. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen. 1970'li yıllarda Deve Kuşu Kabere vardı. Siyasetçilerde gelirdi oraya. Kendilerini hicveden sanatçıları izlerlerdi. Efendim beni kimse eleştiremez. İyi de sen o koltuğa şartları kendi lehine çevirerek geldin. Sen 80 milyona haddini bil diyorsun birisi de sana haddini bil desin. Sanatçıdır eleştirme hakkı vardır. Ama siz eleştiriye tahammül edemiyorsunuz. Çıkıyorsunuz talimat veriyorsunuz, Hitler de o talimatı veriyordu. Benim Cumhurbaşkanım değilsin. Nasıl seçimle geldiğini ben gayet iyi biliyorum. Zorbalığı, estirdiğin korkuyu gayet iyi biliyorum. Müsveddenin ne olduğunu öğrenmek istiyorsan aynaya bak göreceksin kardeşim.

 

 

Haber Ara