Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a istifa çağrısı

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine 138. maddeyi hatırlatmasına ilişkin sözlerine cevap verdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-20 14:03:37

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a istifa çağrısı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Yürüyüşüne devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu, bugünkü grup toplantısını Çamlıdere Sapağı'nda gerçekleştirdi. Burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine 138. maddeyi hatırlatmasına ilişkin sözlerine cevap verdi.

Kılıçdaroğlu: Bana 138. maddeyi hatırlatan beyefendiye sesleniyorum. Ben senin iktidarının mahkemelere genelge gönderdiğini ispat edersem istifa edecek misin? Ben ispat edemezsem istifa edeceğim çünkü namusllu ve onurlu bir insanım.

İşte Kılıçdaroğlu'nun o açıklaması:

"Efendim darbecilerin bir özelliği daha var yalan söylediklerine inanmazlar. Geçenlerde biri demiş ki, anayasanın 138. maddesi var. Ne diyor okuyayım; hiçbir organ, hiçbir makam, hiçbir merci yargı kararlarının uygulanmasında tavsiye ve telkinde bulunamaz. Ben buna uyuyorum, böyle bir yetkim de yok benim. Bu düzenleme iktidar sahipleri için getirilmiştir. Şimdi ben buradan açık ve net çağrı yapıyorum. Bana 138. maddeyi hatırlatan beyefendiye çağrı yapıyorum; senin hükümetinin mahkemelere genelge gönderdiğini ben ispat edersem, onurlu ve namuslu bir şekilde istifa edecek. Evet, bir daha söylüyorum. Senin ve hükümetinin hakimlere, mahkemelere talimat verdiğini ispat edersem ben, sen namuslu bir insan gibi görevinden istifa edecek misin? Ben de şu sözü veriyorum, ben ispat edemezsem siyaseti bırakacağım.

Ve yine bir şey daha ifade edeyim. Siyasal partiler arasında zaman zaman tartışmalar olur. Bütün demokrasilerde bunlar olur. Çünkü her birinin yolu yöntemi farklıdır. Vatandaştan alıp iktidara gelen ve demokrasi içinde, adalet içinde görev yapan kimseye bir sözümüz olamaz."

Haber Ara