Dolar

32,5558

Euro

34,8985

Altın

2.439,74

Bist

9.645,02

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'rabia' yanıtı

Kılıçdaroğlu, Cumhurhurbaşkanı Erdoğan'ın rabia eleştirilerine cevap verdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-13 14:33:30

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'rabia' yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Katar krizi ve rabia konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Ben tek vatan, tek milletten değil, yalandan rahatsızım. Bunlar ne söylediklerini de unutuyorlar. 3 Kasım 2013 Kızılcahamam AK Parti kampında Erdoğan, "Rabia işareti zulme baskıya karşı işarettir" diyor. Şimdi inkar ediyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

"Bir kişi var ki gerilimden besleniyor. Geçen hafta dedim ki, Arap dünyası kavga edebilir ama Türkiye taraf olmamalıdır. Mısır, BAE ve Suudi Arabistan, İhvan'ı terör örgütü olarak görüyorlar, o nedenle simgesini kullanma dedim. 7 Haziran, Erdoğan konuşuyor; "Şu işaretin içeriğinde ne var" diyor. Haklıysanız zaten hakaret etmenize gerek yok. Haksızsanız hakaret ederek acaba ben haklılığımız kanıtlayabilir miyim? Kanıtlayamazsınız kardeşim. Ben tek vatan, tek milletten değil, yalandan rahatsızım. Bunlar ne söylediklerini de unutuyorlar. 3 Kasım 2013 Kızılcahamam AK Parti kampında Erdoğan, "Rabia işareti zulme baskıya karşı işarettir" diyor. Şimdi inkar ediyor. Sen ne biçim adamsın kardeşim. Kardeşim sordum da bunun neresi yerli, neresi milli diye sordum. Sen benim ne dediğimi biliyor musun, sen önce otur onu düşün.

"RAKKA'YA GİDERİM" DEDİ

"Bir dönem Gazze'ye gideceğim" dedi. "Alnından öperim" dedim. "Ben senin dudaklarında alnımı kirletmem" dedi. İyi git o zaman. "Rakka'ya giderim" dedi. Git. Bilal Bey'i de en öne koyarsın elinde bayrakla, okla gidersiniz Rakka'ya. Sen bu ülkede sözde Cumhurbaşkanısın gidersin. Hani Rakka'ya gidiyordun. Şimdi bundan şikayet ediyorlar. Sendin "Ben Rakka'ya gideceğim" diyen. "Tutmayın beni Rakka'ya gideceğim" tutan yok ki. Israrla bir sorunun cevabını soruyorum; Sayın Erdoğan senin için namus ve şeref kavramı ne anlama geliyor. Ramazan ayında soruyorum. "

Haber Ara