Dolar

32,5662

Euro

34,8863

Altın

2.435,19

Bist

9.645,02

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'li vekile: Öyle 'denize dökerim'le olmaz...

Kılıçdaroğlu konuşmasında CHP’li Hüsnü Bozkurt’un sözlerini değerlendirerek, “Öyle ‘asarım keserim denize dökerim’ bunlarla olmaz arkadaşlar” dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-04 13:53:26

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'li vekile: Öyle 'denize dökerim'le olmaz...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un katıldığı bir televizyon programında yaptığı, hakkında soruşturma başlatılmasına da neden olan açıklamayı eleştirerek, "Milli iradenin üzerinde hiçbir güç yoktur. Öyle 'Asarım, keserim, denize dökerim' bunlarla olmaz. Her arkadaşımın, her siyasetçinin diline hakim olması lazım. Üç tane alkış geldi, diye diline hakim olamamak doğru değildir. Doğru bulmuyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara'da Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancıları (GİMAT) esnafıyla bir araya geldi. GİMAT Dernek Binası'nda esnafla gerçekleştirdiği buluşmada konuşan Kılıçdaroğlu, bugün Şırnak'ta teröristlerce uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı düzeneğinin patlatılması sonucu 3 askerin şehit olduğunu hatırlattı. Terörden bıktıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Terör olmasın, diye bizden ne istedilerse her türlü desteği verdik; çünkü terör ortak sorunumuz. Terörün sağı, solu olmaz. Kim, hangi gerekçeyle yapıyorsa yapsın teröre karşı hepimizin milli bir duruş sergilemesi lazım. Bıktık artık bundan. Bizden ne isteniyorsa hepsini yapmaya hazırız. Yeter ki bu terör belasından bu ülkeyi kurtarmış olalım. Kurtaracağız inşallah. El birliğiyle gönül birliğiyle kurtaracağız" dedi.

"ÖYLE 'ASARIM, KESERİM, DENİZE DÖKERİM' BUNLARLA OLMAZ"

Türkiye'nin barışa ve huzura ihtiyacı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, CHP Konya Milletvekili Bozkurt'un katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamayı eleştirdi. Her arkadaşının ve her siyasetçinin diline hakim olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Kullanacağımız dil çok ama çok önemlidir. Her seferinde, referandum sürecinde de olan olaylarda da hep şunu söyledim. Diline hakim olamayan, memleketi iyi yönetemez. Demek ki önce dilimize hakim olacağız. Milli iradenin üzerinde hiçbir güç yoktur. Öyle 'Asarım, keserim, denize dökerim' bunlarla olmaz. 'Hayır, oyu kullananlar teröristtir' diye suçlama yapıldı; çıktım şunu söyledim. 'evet' oyu kullananın da 'hayır' oyu kullananın da başımın üstünde yeri vardır; dedim. Referandum yapıyoruz, vatandaşımız sandığa gidecek. Aklında ölçecek, tartacak, biçecek, vicdanının sesini dinleyecek. 'evet' veya 'hayır' diyecek. Hiçbir zaman kimseyi suçlamadım. Hiçbir arkadaşımın da suçlamasına izin vermem ve doğru da bulmam. Bir referandum yapıyoruz, kavga yapmıyoruz. Her arkadaşımın, her siyasetçinin diline hakim olması lazım. Sadece içeride değil, dışarısı için de öyle olması lazım" diye konuştu.

"ÜÇ TANE ALKIŞ GELDİ, DİYE DİLİNE HAKİM OLAMAMAK DOĞRU DEĞİL"

CHP'li Bozkurt'un açıklamasını doğru bulmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Üç tane alkış geldi, diye diline hakim olamamak doğru değildir. O zaman o siyasetçi, çabuk gaza gelir ve memleketi felakete götürür. Sağduyulu olmak, artıyı ve eksiyi bir arada görmek hepimizin görevidir. O nedenle konuşmayı tasvip etmediğimi dün televizyonların genel yayın yönetmenlerinin önünde de söyledim. Doğru bulmuyoruz. Bu memleketin huzura ihtiyacı var. Birlikte yaşama irademizi ortaya koymak zorundayız. Biz dostu çok olan bir ülke değiliz. Kim bizim dostumuzdur, diye dönüp, geriye baktığımızda tarihsel sürece bakacağız. Milli Kurtuluş Savaşı'nda bize kim yardım ettiyse gerçek dostlarımız onlardır. Onun dışında ülkelerin çıkarları vardır. Devletler, dış politikalarını çıkarları üzerine inşa ederler. Kavga etmezler o nedenle. 'Asarım, keserim, vururum, öldürürüm, şuraya giderim' lafla peynir gemisi yürümez."

"'HAYIR' ÇIKARSA CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI TARTIŞILMAZ"

Anayasa değişikliğine ilişkin referandumdan 'hayır' oyu çıkması halinde, cumhurbaşkanlığı makamının tartışmalı hale gelmeyeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "'Hayır, çıkarsa cumhurbaşkanı makamı tartışılır'. Niye tartışılsın? Cumhurbaşkanını biz seçtik, millet seçti. Milletin seçtiği biri tartışma konusu olur mu? Hayır, olmaz. Milletin tercihine herkes saygı duymak zorundadır. Biz de saygı duyacağız. Makamını tartışma konusu yapmak, asla değil. Cumhurbaşkanlığı bizim ortak paydamızdır. 80 milyonu temsil eder" dedi.

HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ

563004

Haber Ara