Dolar

32,3762

Euro

35,0593

Altın

2.326,20

Bist

9.102,77

Kılıçdaroğlu'ndan 'başlangıç' vurgusu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Türkiye 7 Haziran'da yeni bir başlangıç yapmak zorundadır' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-06 05:18:22

Kılıçdaroğlu'ndan 'başlangıç' vurgusu

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in Dikili ilçesinde konuk olduğu Star Tv'nin ana haber bülteninde, CHP'nin bu seçim kampanyasında "Atatürkçülük ve laiklik vurgusundan kaçınarak, ekonomik vaatlerde bulunmasının yansımasının nasıl olduğu" yönündeki soruya, son derece olumlu dönüşler aldıkları yanıtını verdi.

Bu tespitin sadece miting alanlarından elde edilmediğini, il ve ilçelerdeki partililerin kahvehanelerde ya da direkt vatandaşlarla yaptıkları görüşmelerinde bu izlenimlere ulaştığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Biz doğrudan doğruya sorunu olan kitlelere, sorunlarını nasıl çözeceğimizi uzun uzun da değil, birer cümleyle önüne koyduk. Dedik ki, 'sizin sorununuzu biz böyle çözeceğiz'. Zaten dikkat ederseniz iktidar partisi de diğer partiler de bizim çözümlerimize, 'efendim bunlar olmaz' demiyorlar, 'nasıl yapacaksınız' diyorlar ama biz yapacağız. Hiç kimsenin endişesi olmasın."  şeklinde konuştu.

"Dış politikada onurlu bir duruşa ihtiyacımız var"

Kılıçdaroğlu'na, CHP'nin oylarının HDP'ye kayacağı yönünde değerlendirmelere ilişkin 19 gün önce katıldığı bir yayında, "CHP bir Kızılay kuruluşu değildir, dolayısıyla CHP'ye oy verecek vatandaşlar, vermelidir" sözleri hatırlatılarak, "Seçime 38 saat kala CHP seçmeninin oyunu HDP'ye atacağı kaygısı taşıyor musunuz?" sorusu yöneltildi. Kılıçdaroğlu ise şu karşılığı verdi: 

"Herhangi bir kaygı taşımıyorum. Sandığa giderken her yurttaşımın düşünmesini istiyorum. Ülkenin içinde bulunduğu şartlara baksın. Ülkeyi içinde yaşadığı istikrarsız tablodan, savurgan tablodan kim kurtarır, çıkarabilir? Ben bütün yurttaşlarıma söylüyorum, geçmişte hangi partiye oy verdiyseniz, başımın üstüne, hiç itirazım yok ama Türkiye 7 Haziran'da yeni bir başlangıç yapmak zorundadır. Ekonomide istikrara ihtiyacımız var, istikrar yok. Güvene ihtiyacımız var, güven yok. Dış politikada onurlu bir duruşa ihtiyacımız var."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara