Dolar

32,5580

Euro

34,8886

Altın

2.434,78

Bist

9.645,02

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Ucuz kahramanlıklara gerek yok

Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli'nin, Erdoğan ile yurtdışına gidebileceğini açıklamasını değerlendirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-14 09:22:41

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Ucuz kahramanlıklara gerek yok

Star televizyonuna konuşan Kılıçdaroğlu "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Cumhurbaşkanı Almanya'ya giderse ben de desteklerim, yanında giderim.' dedi. Siz de gider misiniz?" sorusu üzerine, şu yanıtı verdi:

"Ucuz kahramanlıklara gerek yok. Gittiler mi? Gitmediler. Ben şimdi gitsem desem ne olur, gitmesem desem ne olur. Olay şudur, Almanya bir karar alıyor. 'Gelirim, asarım, keserim, vururum.' Devlet söylemle yönetilmez. Diline hakim olamayan, dilini kontrol edemeyen devleti yönetemez. Devlet akılla, mantıkla, sağduyu, bilgi, birikimle yönetilir, hamasetle devlet yönetilmemiştir dünyanın hiçbir ülkesinde. Gittiler mi? Gitmediler. Niye konuşuyorsunuz? Milleti niye kandırıyorsunuz? Buyurun gidin o zaman. Söz veriyorum ben de alkışlayacağım."

"Alkışlayacaksınız ama gitmeyeceksiniz. Öyle mi?" sorusunu yanıtlarken Kılıçdaroğlu, "Gidemeyecekler ki zaten. Gidilmeyecek bir yere ben de hamasete katılıp, aklımı bir tarafa bırakıp, siz de gidin, hep beraber gidelim. Olur, 80 milyon gidelim bakalım gidebiliyor muyuz? Devleti akılla yönetmemiz lâzım, konuşurken dikkatli bir dil kullanmamız lâzım. Olay budur. Kendi ülkende hukuk arıyorsan başka ülkelerin hukukuna saygı göstereceksin" ifadelerini kullandı.

Haber Ara