Dolar

32,5141

Euro

34,5732

Altın

2.493,98

Bist

9.548,09

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye başkanlık tepkisi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli'nin 'Fiili durumu yasal hâle getirelim' sözüne atıfla, 'Neden yasal hâle getiriyoruz? Neden O'na, ‘Sen yasalara, Anayasa’ya uymuyorsun’ diye hatırlatma ihtiyacı duymuyoruz' diye sordu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-18 15:39:48

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye başkanlık tepkisi

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de devleti kimin yönettiğinin belli olmadığını söyledi, "Bir cumhurbaşkanı, iki başbakan var. Biri asıl, biri gölge. Kimin ne yaptığı, ne söylediği belli değil" dedi.

"Rejimi değiştirmek için fırsat kollandığını" öne süren Kılıçdaroğlu, Başkanlık sistemi tartışmalarına tepki gösterdi.

"Buradan siyasi partilerimizin genel başkanlarına seslenmek istiyorum; Cumhurbaşkanı seçilen kişi TBMM'de öngörülen yemini etti, o yemine sâdık kalacağına dâir namus ve şerefi üzerine söz verdi. Kuralın dışına çıktığında görevimiz kuralları hatırlatmak. 'Efendim, fiili durum var, yasal hâle getirelim' diyorlar. Neden yasal hâle getiriyoruz? Neden O'na, ‘Sen yasalara, Anayasa'ya uymuyorsun' diye hatırlatma ihtiyacı duymuyoruz? Onun isteğini, bir kişinin arzusunu yerine getireceksek bu parlamentonun iradesi ne oluyor? İmzaladığımız metne sâdık kalmak namuslu, onurlu, ahlâklı olmanın birinci şartı değil midir?"

YILDIRIM CEPHESİ

Başbakan Binali Yıldırım grup toplantısında, anayasa değişikliği teklifini en kısa sürede Meclis'e getireceklerini söylemişti.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Bahçeli ise grup toplantısında, Başkanlık sisteminden yana olmadıklarını ancak bunu "millete sormakta da sakınca görmediklerini" söyleyerek referanduma destek mesajı vermişti. "Ya fiili durum düzelsin ya da bu durum hukuki boyut kazansın" diyen Bahçeli, "MHP yarlamenter sistemin revize edilip reforma tâbi tutulmasından yanadır. Ancak milletimize görüşünü sormanın, filizli çelişkiyi son erdirmeyle ilgili müdâhil olmasını istemenin hiçbir mahsurlu ve sakıncalı tarafını da görmeyecektir" ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara