Dolar

32,5052

Euro

34,9136

Altın

2.438,25

Bist

9.705,90

Kılıçdaroğlu'ndan Almanya'ya tepki

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin toplantılarının iptal edilmesi nedeniye Almanya'ya tepki gösterdi, 'Hem dünyaya demokrasi dersi verirsiniz hem bir partinin iki bakanı konuşmak ister, siz bu konuşmayı şu veya bu gerekçeyle yasaklarsınız. Asla doğru bulmuyoruz.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-03 11:57:31

Kılıçdaroğlu'ndan Almanya'ya tepki

TİMETURK | HABER MERKEZİ

İstanbul'da Sivas dernekleriyle biraya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da burada yaptığı konuşmada Almanya'nın kararını eleştirdi.

"Adalet ve Kalkınma Partisi'nden iki milletvekili Almanya'da konuşacak, konuşmaları iptal edilmiş. Asla ve asla doğru değildir. Hem dünyaya demokrasi dersi verirsiniz hem bir partinin iki bakanı konuşmak ister, siz bu konuşmayı şu veya bu gerekçeyle yasaklarsınız. Asla doğru bulmuyoruz. Onlar da çıkmalı kendi düşüncelerini açıklayabilmeli. Herkes düşüncesini özgürce ifade edebilmelidir."

NE OLMUŞTU?

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletine bağlı Gaggenau kentinde, Adalet Bakanı Bozdağ'ın Türkiye'deki referandumla ilgili konuşma yapacağı etkinlik, 'altyapı yetersizliği' gerekçe gösterilerek dün iptal edilmişti. Ayrıca, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Almanya'nın Köln şehrinde katılacağı etkinlik için de belediye salon vermeyeceğini açıklamıştı.

CHP'NİN OLUMLU KAMPNAYASI

Cumhuriyet Halk Partisi, Referandum için "olumlu" bir kampanya yürütüyor. Bu sebeple "No" filminden esinlenen CHP, ülkedeki olumsuz durumların içerisinde yer almamaya ve mümkün mertebe "olumlu" mesajlarla adını duyurmaya gayret gösteriyor. Örneğin CHP, son günlerdeki TSK'da başörtüsü özgürlüğü, Hürriyet'in "Karargah Rahatsız" haberi gibi tartışmalarına girmemişti.

Haber Ara