Dolar

32,5414

Euro

34,8913

Altın

2.425,86

Bist

9.722,09

Kılıçdaroğlu'na soruldu: AK Parti tabanıyla yakınlaştınız mı?

Kemal Kılıçdaroğlu'na referandum süresince 'AK Parti tabanıyla yakınlaşıp, yakınlaşmadığı' soruldu. Kılıçdaroğlu 'Onu bilmiyorum' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-10 10:22:36

Kılıçdaroğlu'na soruldu: AK Parti tabanıyla yakınlaştınız mı?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep programında Habertürk'ten Kübra Par'ın sorularını yanıtladı. Par, Kılıçdaroğlu'na, "AK Parti tabanıyla yakınlaştınız mı?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu işte şu cevabı verdi:

Son süreçte AK Parti tabanıyla yakınlaştınız mı?

Onu bilmiyorum ama sokakta görüştüğüm insanlar sempatiyle bakıyorlar. Toplumda bir yumuşama olması lazım. Artık gerginliklerden, kavgalardan bıktık. Yıllardır AK Parti'ye oy veren vatandaşlara mesajım şu olacak: Bir kişiye olağanüstü yetkilerin verilmesinin Türkiye'yi felakete sürükleyeceğini onlar da görmeliler. Sayın Cumhurbaşkanı'nı, Sayın Başbakan'ı çok sevip takdir edebilirler. Normal seçimlerde gidip oylarını verebilirler ama bu Anayasa değişikliği bunların dışında bir değişikliktir. Sandığa giderken ellerini vicdanlarına koymalarını ve öyle oy kullanmalarını istiyorum. Kadınlara da şöyle seslenmek istiyorum: Çocuklarınızı freni olmayan bir otobüse bindirmezsiniz. Bu Snayasa değişikliğinin freni yok. İnsanoğlu hata yapabilir. "Beşer şaşar" diye güzel bir sözümüz vardır. Eğer bir kişiye aşırı yetki verirseniz ve eğer hata yaparsa bunun faturasını bütün millet öder.

Saldırıya uğrayan başörtülü bir genç kadını ziyaret ettiniz, ardından (Milli Görüş lideri Necmettin) Erbakan'ı anma törenine katıldınız. Bunlar AK Parti tabanına yakınlaşma çabaları mıydı?

Bu hareketlerin partilerle ilgisi yok. Başı açık ya da örtülü bir kız çocuğumuzun saldırıya uğramasını asla kabul edemeyiz. O ailenin haklarını savunuruz. Bize oy versin diye ona yakınlaşmak veya uzaklaşmak gibi bir düşünce içinde olamayız. Ben çok sayıda başörtülü kadınla beraber çalıştım. İnsanların kılık kıyafeti üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmuyorum.

...

Siz yıllardır 'AKP' diyordunuz ama son süreçte 'AK Parti' demeye başladınız. Bu bir parti kararı mı?

Bir karar değildi. Vatandaş öyle diyor, öyle söylenebilir. Adalet ve Kalkınma Partisi de denebilir, AK Parti de denebilir. Vatandaşa hangisi kolay geliyorsa ona da saygı duymamız lazım. Bize de bazen 'CHP' bazen 'Halk Partisi' diyorlar.

 

Haber Ara