Dolar

32,5358

Euro

34,9272

Altın

2.439,83

Bist

9.716,77

'Kılıçdaroğlu'na o istihbaratı getiren kişi FETÖ'cü'

Gazeteci Nedim Şener, Adil Öksüz konusunda dün gelen itiraf sonrasında bugünkü köşesinde Öksüz'ün MİT elemanı olduğu iddialarını gündeme getiren isimlerden biri olan Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi: 'Size o istihbaratı getiren FETÖ'cü, inanmayın Sayın Kılıçdaroğlu.'

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-04 09:35:44

'Kılıçdaroğlu'na o istihbaratı getiren kişi FETÖ'cü'

Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un o sırada görevde olmayan polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmesine ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 28 sanıklı davanın görülmesine dün devam edildi. 

Duruşmada FETÖ'nün MİT'teki mahrem yapılanmasında görev alan Salim Z, örgütün "TSK imamı" Adil Öksüz'ü "MİT'e angaje gösteren sahte belgeyi kendisinin hazırladığını" itiraf etti.

Hürriyet Yazarı Nedim Şener, bugünkü köşesinde iddiayı kendisine bizzat söyleyen isim olan Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek "Size o istihbaratı getiren FETÖ'cü, inanmayın Sayın Kılıçdaroğlu" dedi.

İşte Şener'in yazısının ilgili bölümü:

Adil Öksüz'ün MİT elemanı olduğu yalanının tutması, 15 Temmuz için “tiyatro, kontrollü darbe” diyenlerin elini güçlendirecekti.

"KILIÇDAROĞLU ARADI"

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi, 27 Eylül 2016 tarihli yazısında bu konuda şu ifadelere yer verdi: “31 Ağustos tarihli ‘Adil Öksüz korunuyor mu?' yazımın çıktığı gün Kemal Bey aradı. ‘Adil Öksüz konusunda bana 20 gün önce önemli bir bilgi geldi' dedi. Merak ettim. ‘Adil Öksüz'ün MİT ajanı olduğuna dair bir istihbarattı' diye konuştu.”

"CHP'Lİ VEKİLLER BU SAHTE BELGELERİ GAZETECİLERE İLETTİ"

Kısa süre sonra da Adil Öksüz'ün MİT elamanı olduğuna ilişkin sahte belgeler, bazı CHP milletvekilleri ile gazeteci ve yazarlara gönderildi.

"BELGELERİN YALAN OLDUĞUNU YAZDIM"

Küçük bir araştırma, bu belgelerin FETÖ işi sahtecilik olduğunu gösteriyordu. Buna karşın sahte belgeler kitaplara, haberlere konu oldu. Ben de 29 Mart 2017 günü Posta gazetesinde belgelerin yalan olduğunu yazdım.

ADİL ÖKSÜZ KONUSUNDA DÜN GELEN İTİRAF: "BELGELER SAHTE, BEN DÜZENLEDİM"

Dün, Rus Büyükelçi Karlov suikastı davasının görüldüğü Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanık olarak ifade veren, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) 2011-2016 yıllarında bilişim uzmanı olarak çalışan, FETÖ'nün MİT'teki mahrem yapılanmasında “TSK imamı” olarak görev yapan Salim Z., “Adil Öksüz'ün MİT'e angaje olduğuna dair, MİT elemanı olduğuna dair belgeyi ben yaptım” dedi.

Artık Adil Öksüz'ün MİT elemanı olduğu yalanı ve buna dair belgelerin FETÖ işi sahtecilik olduğu itiraflarla mahkeme kayıtlarına girdi.

FETÖ yalnızca sahte belge hazırlamamış, bu konudaki yalanı muhalefet partilerine ulaştırmıştı.

KILIÇDAROĞLU'NA O İSTİHBARATI KİM GETİRDİ?

Ben 27 Nisan 2016'da Posta gazetesindeki köşemde Sayın Kılıçdaroğlu'na şu soruyu sormuştum: “Size Adil Öksüz'ün MİT ajanı olduğuna dair istihbaratı kim getirdi?”

Bu soru bizi gerçeğe götürecekti. Sorum hâlâ geçerli. Ama biliyorum, cevap vermeyecek. Kendisine tavsiyem, Kılıçdaroğlu “o istihbaratı” getirenlere güvenmesin, çünkü onlar FETÖ'cü...

 

Haber Ara