Dolar

32,3157

Euro

35,1159

Altın

2.292,25

Bist

9.058,68

Kılıçdaroğlu: Miting meydanına yalnız yürüyeceğim

Adalet Yürüyüşü'nün 24. günü öncesinde gazetecilerin karşısına geçen Kılıçdaroğlu, Dragos'tan Maltepe'deki miting alanına tek başına yürüyeceğini açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-08 10:25:51

Kılıçdaroğlu: Miting meydanına yalnız yürüyeceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Ankara Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşünün 24. gününe Tuzla İçmeler mevkisinden başladı.

Yürüyüş öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, 24. güne başladıklarını, 24. günde 'İstanbul'a gider miyiz, gitmez miyiz' diye belli çevrelerde endişeler olduğunu, ancak kararlılıkla rahat bir şekilde yürüyerek bugünkü noktaya geldiklerini söyledi. Yürüyüş esnasında dört mevsimi de yaşadıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ne kadar güzel olduğunun farkına bir kez daha vardıklarını, güzel coğrafyayı izlemenin son derece huzur verdiğini kaydetti

Kılıçdaroğlu, yolda ilgi gösteren çok sayıda vatandaş olduğu gibi kendilerini protesto eden vatandaşların da bulunduğunu ancak hepsine teşekkür ettiğini belirterek, "Demokrasinin güzelliğini birlikte yaşamalıyız, birisi diğerini protesto ederken diğeri alkışlayan vatandaşlarımız yan yana, bunlar arkadaşlar aslında. Siyasetin de böyle belli bir kültüre, bu kültüre ulaşması emin olun son derece rahat kılar, bu yürüyüşün amacı da bu adaleti bir şekliyle sağlamak" diye konuştu.

MİTİNG ALANINA GELİN

Maltepe'de yarın miting yapacaklarını anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Yarın mitingimiz olacak, ben Dragos'tan miting alanına yalnız yürüyeceğim. O nedenle ben de gidip genel başkanımla yürüyeceğim diyen vatandaşlarıma bir uyarı yapayım, beni Dragos'ta beklemeyin, Dragos'tan miting alanına kadar yalnız yürüyeceğim. Eğer ilgi gösterirseniz tabii, miting alanına gelin, miting alanına 2.5-3 kilometrelik bir yürüyüşle geleceğim, hep birlikte mitingimizi gerçekleştirmiş olacağız. Bu mitingi yaparken, miting alanına bayrak, adalet pankartı, Atatürk posteri dışında hiçbir şey istemiyorum, altı oklu bayrak da istemiyoruz. Hep beraber adalet istiyoruz, bayrağımız var bizim bayrağımız, milli bayrağımız, dolayısıyla o bayrağın altında hep birlikte yaşıyoruz. Atatürk ortak değerimiz ve Atatürk posteri olacak. Bunların dışında hiç kimsenin başka bir pankart getirmesi, başka bayrak açmasını asla doğru bulmuyoruz. Bunu yapanları da provokatör olarak değerlendiriyoruz. Bütün arkadaşlarımdan ve güvenlik güçlerinden istirhamım bu üçünün dışında pankartı alana sokmasınlar."

Haber Ara