Dolar

32,3253

Euro

35,1507

Altın

2.295,71

Bist

9.056,53

Kılıçdaroğlu: Meclis’i terk etmek gibi bir niyetimiz yok

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin açıklamaları üzerine başlayan sine-i millet tartışmasına açıklık getiren Kılıçdaroğlu, 'Meclis'i terk etmek gibi bir niyetimiz yok. Meclis'ten neden çekilelim? Bizi oraya millet gönderdi. Orada olacağız ve yapılan seçim hilesine karşı milletin hakkını savunacağız' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-20 11:19:50

Kılıçdaroğlu: Meclis’i terk etmek gibi bir niyetimiz yok

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin "Tüm haklarımızı kullanacağımızdan şüpheniz olmasın. Her türlü deyince Meclis'ten çekilmek de çalışmaya devam etmek de buna girer" sözlerine ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi.

Posta'dan Candaş Tolga Işık'a konuşan Kılıçdaroğlu, "Meclis'i terk etmek gibi bir niyetimiz yok. Meclis'ten neden çekilelim? Bizi oraya millet gönderdi. Orada olacağız ve yapılan seçim hilesine karşı milletin hakkını savunacağız" dedi.

"Referandumda milletimiz üzerine düşen görevi layıkıyla yaptı. Bizim milletin oyuyla sorunumuz yok. Sorun; referandumun sonucunu milletin oylarının değil, geçerli sayılan mühürsüz oyların belirlemiş olması. 16 Nisan referandumu tarihe ‘Mühürsüz seçim' olarak geçti" diyen Kılıçdaroğlu, "Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz. Netice alamazsak bu ihlali Avrupa İnsan hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar taşırız" ifadelerini kullandı.

SİNE-İ MİLLET NEDİR?

Türkiye'nin yakın dönem siyasi tarihinde sıkça karşılaşılan bir terim sine-i millet. Sine-i millet, Meclis zeminini terk etmek, halkın arasına katılıp, halk hareketi başlatmak ve siyasi iktidarı ya da egemenlere başkaldırı anlamını taşıyor. Kavram, siyasi arenada sokak muhalefetin sokak olaylarının tetikleyerek iktidarı yıpratma aracı olarak yorumlanıyor.

Haber Ara