Dolar

32,4985

Euro

34,5748

Altın

2.476,14

Bist

9.550,70

Kılıçdaroğlu: Kontrollü darbe girişiminin ipliğini yakında pazara çıkaracağız

Kemal Kılıçdaroğlu 'Kontrollü darbe girişiminin ipliğini yakında pazara çıkaracağız, bunu da herkes görecek' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-23 16:54:10

Kılıçdaroğlu: Kontrollü darbe girişiminin ipliğini yakında pazara çıkaracağız

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmada bir kez daha 15 Temmuz için "kontrollü darbe girişimi" dedi. Daha önce bir kaç kez daha bu ifadeyi kullanan Kılıçdaroğlu'na başta Beştepe olmak üzere Ak Parti ve MHP'den sert tepki gelmişti.

Kılıçdaroğlu'nun bugünkü grup toplantısında sarf ettiği sözler şu şekilde:

Gerçekten de ne istediler de vermediler? Arkadaşlarım bakın, kontrollü darbe girişiminin ipliğini yakında pazara çıkaracağız, herkes tanık olacak buna göreceksiniz.

Bugün bu kontrollü darbe girişiminin ağır ağır ipuçları ortaya çıkıyor. Kimin ne yaptığını gayet iyi biliyoruz. 15 Temmuz karşı darbe girişimidir arkadaşlar. Bugün Türkiye, karşı darbeyle karşı karşıya arkadaşlar. Binali Bey ne diyor; FETÖ'nün siyasi ayağı yok. Siyasi ayağı var kardeşim. Saraydan başlayarak AKP grubuna kadar ineceksin.

***

Değerli arkadaşlarım. 15 Temmuz darbe girişimini hepimiz biliyoruz. Kontrollü bir darbe girişimi olduğu konusunda kanaatimiz iyice güçleniyor zaten. OHAL'le bütün istediklerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Çıkardıkları kararnamelerle demokrasiyi askıya aldılar. Ve bu süre içinde anayasayı değiştirdiler. Bu anayasa, hukuksuz bir anayasadır. Bu anayasa, mühürsüz bir seçimin ortaya çıkardığı anayasadır. Bu anayasanın, cumhurbaşkanının yemini bölümünü bir daha okuyorum;

 

Haber Ara