Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

Kılıçdaroğlu: Keşke o şehit olmasaydı da aynı acıyı ben yaşasaydım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin'de yaşadığı suikast saldırısının ardından Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalar yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-26 00:30:17

Kılıçdaroğlu: Keşke o şehit olmasaydı da aynı acıyı ben yaşasaydım

Artvin'de konvoyuna yönelik düzenlenen saldırının ardından programını iptal etmeyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sona eren programının ardından Ankara'ya döndü. Kılıçdaroğlu'nu Esenboğa Havalimanı'nda çok sayıda partili karşıladı.

Kılıçdaroğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu terör bizi yıldıramaz. Şehit olan askerimizin cenazesine katılacağım. Keşke o şehit olmasaydı da aynı acıyı ben yaşasaydım, ailem acı yaşasaydı. O açıdan üzgünüm. Buraya katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Hep beraber olacağız, birlikte olacağız ve Türkiye'yi birlikte aydınlığa taşıyacağız."

VATANDAŞLAR HAVALİMANINDA KARŞILADI

Erzurum'dan hareket ederek, saat 23.15'te Ankara'ya gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu, Esenboğa Havalimanı'nda, CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl, Veli Ağbaba, Selin Sayek Böke, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP'li milletvekilleri, partinin Ankara İl Başkanlığı, gençlik kolları ile çok sayıda vatandaş karşıladı.

TERÖR BİZİ YILDIRAMAZ

CHP'lilerin yoğun sevgi gösterisiyle karşıladığı Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, vatandaşların ilgisine teşekkür etti.

"Bizim bir görevimiz var, bütün zorlukları aşmak, teröre karşı durmak, vatandaşı korumak, vatandaşın haklarını savunmak" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Terör kimden, nereden, nasıl gelirse gelsin, hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu terör bizi asla yıldıramaz ve yolumuzdan döndüremez. Kararlılıkla, bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz. Yarın şehidimizin cenazesine katılacağız. Son derece üzgünüm. Keşke böyle bir olay olmasaydı. Bir canımız var, o canımızı vatana vermeye hazırız. Mehmetçiğimiz verdi, şehit oldu, keşke o şehit olmasaydı da aynı acıyı ben, benim ailem yaşasaydı. O açıdan son derece üzgünüm, bir şehidin olması gerçekten beni son derece üzüyor."

BU ATMOSFER GÜZEL

Kılıçdaroğlu, kendisini karşılayan kalabalıkla ilgili de "Bu atmosfer, güzel bir atmosfer. En azından teröre karşı hep birlikte duruyoruz, birlikte mücadele ediyoruz. Buraya katılan arkadaşlarıma, telefon eden bütün siyasi partilerin genel başkanlarına, sivil toplum, meslek kuruluşlarına, sendikalara hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Hep beraber, birlikte olacağız ve Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağız." diye konuştu.

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu, özel harekat polislerinin koruduğu görüldü.

Haber Ara