Dolar

32,3351

Euro

35,1721

Altın

2.245,13

Bist

8.718,11

Kılıçdaroğlu, Kandil operasyonuna karşı çıktı

Menbiç'e yönelik operasyona destek vereceklerini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, Kandil'e yönelik operasyona sıcak bakmadı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-20 11:49:58

Kılıçdaroğlu, Kandil operasyonuna karşı çıktı

Terörle mücadelede taarruz dönemine geçen Türk Silahlı Kuvvetleri, örgüte Suriye ve Irak'ta üst üste ağır darbeler vurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlılığıyla devam eden terörle mücadele operasyonları, muhalefet partilerinde bir takım rahatsızlıklara neden oldu.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk askerinin Afrin'e girmesine karşı çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi de Kandil'e yönelik operasyonun karşısında.

CHP Lideri, Menbiç operasyonu hakkında "Türkiye'ye yönelik tehditler konusunda ordumuzun önlem alması orada güvenliğimizi sağlaması önemli. Elbette destekleyeceğiz. Bundan daha doğal ne olabilir." dedi.

KANDİL'E KARŞI ÇIKTI

Kandil'e yönelik düzenlenen operasyonu da değerlendiren Kılıçdaroğlu, 16 yıldır bölgeye operasyon yapılmadığını hatırlatarak şu an düzenlenen operasyonların farklı amaçlarının olduğunu iddia etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de konuyla ilgili yaptığı açıklamada Kandil'de terörist olmadığını bölgeye boşuna operasyon yapıldığını ileri sürmüştü.

Örgütün liderlerinden Murat Karayılan ise Kandil'deki varlıklarını koruduklarını açıklamıştı.

Haber Ara