Dolar

32,5173

Euro

34,8244

Altın

2.429,10

Bist

9.701,12

Kılıçdaroğlu: Hollanda özür dilemeli

Kılıçdaroğlu, Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan diplomatik krize dair konuştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-19 21:57:24

Kılıçdaroğlu: Hollanda özür dilemeli

TIMETURK|HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bostancı'daki bir otelde Kars, Ardahan ve Iğdırlılar tarafından kurulan dernek, vakıf ve federasyonlarının temsilci ve üyeleriyle bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Hollanda ile yaşanan krize değindi ve Hollanda'nın ortaya koyduğu tavır konusunda Türkiye'nin dış politikasına destek verdiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle; 

"Dış politika milli olmak zorundadır. Bizim ülkemizin bir bakanı bir başka ülkeye alınmıyorsa, uçağı indirilmiyorsa, bir başka ülkeye giden bakan sınır dışı ediliyorsa burada hep beraber hareket edeceğiz. Bunun sağı, solu, ortası yok ki. Bu memleket bizim memleketimiz. Ama bu olayın referanduma bir gerekçe oluşturmasını doğru bulmuyoruz. Bunun referandumla ilgisi yok. Yani referandum olmasaydı biz tepki göstermeyecek miydik? Daha önce dönemin Enerji Bakanı heyetle Irak'a gitmek istedi, Irak kabul etmedi. Hiç kimse de bir şey demedi benim dışımda. Ben tepki gösterdim. O zaman da hükümet vardı. Niye kıyameti koparmadılar? Çünkü referandum yoktu. Eğriye eğri, doğruya doğru demek lazım. Hollanda ile ilişkilerin yumuşatılmaya çalışıldığını biliyorum. Ben bunu da doğru bulmuyorum. Bu ülkenin bakanını kabul etmemişse bizden özür dilemesi lazım. En hafif deyimi ile bizden özür dilemesi lazım. Bu kadar basit."

 

Haber Ara