Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kılıçdaroğlu: Herkes gidip oy kullansın, kesinlikle ‘Hayır’ çıkacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu referanduma sayılı günler kala 'Herkes sandığa gidip oyunu kullansın, kesinlikle 'Hayır' çıkacak. Çünkü bu ülkenin insanları demokrasiyi benimsedi, tek adam rejimi istemiyor' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-10 10:13:50

Kılıçdaroğlu: Herkes gidip oy kullansın, kesinlikle ‘Hayır’ çıkacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Gaziantep programında Habertürk'ten Kübra Par'a konuştu:

Referanduma 1 haftadan az kaldı. Heyecan var mı? Şu an için genel tablo nasıl?

Finale yaklaşıyoruz. 'Hayır'ların önde olduğu görülüyor. Bazı araştırmalarda 'Evet' 1-2 puan önde oluyor. Ama 'Hayır'ın galip geleceğini düşünüyoruz çünkü ülkede bir rejim değişikliği yapıyorlar ve bu toplumsal bir uzlaşmayla gerçekleşmiyor. Anayasa değişikliğiyle, birine bir yetki verebilirsiniz veya seçim seklini yeniden düzenleyebilirsiniz. Ama rejimi değiştiriyorsanız ve bunu da bir oldubitti ile toplumun önüne koyup oradan sonuç almak istiyorsanız, bu doğru değil.

'Seçimin kaderini kararsızlar belirleyecek' tezine siz de katılıyor musunuz?

AK Parti'de de MHP'de de kararsızlar var. Bunlara 'Gizli ‘Hayır'cı' da diyebiliriz, çünkü düşüncelerini rahatlıkla ifade edemiyorlar. Yoğun bir baskı olduğunu biliyoruz. Zaten bu baskı atmosferi içinde bir anayasa değişikliği yapılıyor. 12 Eylül 1982 Anayasası oylanırken de böyle bir baskı vardı, 'Hayır' demek neredeyse suçtu. Şimdi de her taraf 'Evet'lerle donatılmış vaziyette. Bir yerde 'Hayır'afişi varsa yırtılıyor, bir afişe bile tahammül edemiyorlar. Dolayısıyla bu atmosfer kararsızların sayısını artırıyor. İnsanlar cesaretle, "Ben ‘Hayır' oyu kullanacağım" diyemiyor.

'Evet' çıkarsa, CHP hayalkırıklığı yaşayanlara ne vaat edecek?

Herkes sandığa gidip oyunu kullansın, kesinlikle 'Hayır' çıkacak. Bir daha söylüyorum: Herkes sandığa gidip oyunu kullansın, kesinlikle 'Hayır' çıkacak! Çünkü bu ülkenin insanları demokrasiyi benimsedi, tek adam rejimi istemiyor. Tek adam rejiminin ülkeye felaketler getireceğini biliyor. Suriye, Irak, Libya gözlerinin önünde, Çavuşesku gözlerinin önünde. Bütün bu tabloya bakıldığı zaman, sandığa gidilip oy kullanılacak ve 'Hayır' oyu çıkacak. Dolayısıyla, kimse de hayalkırıklığına uğramayacak.

 

Haber Ara