Dolar

32,5910

Euro

34,8753

Altın

2.492,69

Bist

9.695,42

Kılıçdaroğlu: HDP'nin muhatap alınması lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Kandil'le görüşmeyi doğru bulmuyoruz' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-05 17:41:40

Kılıçdaroğlu: HDP'nin muhatap alınması lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çözüm süreci için, "Yol haritamız, kanun teklifleri var. Bunlar gerçekleşirse sorunun çözüleceğine inanıyoruz. Muhatabımız HDP olur. Sorunun çözümünde meşru organ olarak HDP'nin muhatap alınması lazım. Kandil'le görüşmeyi doğru bulmuyoruz” dedi.

Haber Türk'ten Yavuz Semerci'ye konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimlerinin ardından iki zıt kutbun koalisyon kurabileceği tek partinin CHP olduğunun anlaşıldığını savunarak, "Birbirinden zıt iki partinin sadece CHP'ye güvenebileceğini gördük," dedi.

EĞER 'RİSK' GEREKÇESİYLE SEÇİME GİDİLMEZSE FELAKET OLUR

Türkiye'nin 3'üncü bir seçimi kaldıramayacağının altını çizen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin jeopolitik bir risk nedeniyle seçime gitmeme ihtimali var mı?" sorusuna ise, "Umarım öyle bir kumar oynamazlar. Bu, Türkiye için felaket olur," yanıtını verdi.

'HDP'NİN MUHATAP ALINMASI LAZIM'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "1 Kasımdan sonra iktidar olursanız ya da ortak olursanız çözüm süreci nasıl devam eder?" sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Bildirge toplantısında da açıkladım. Türkiye'nin en temel sorunu budur. Bu sorunu çözmek de siyasetin görevidir. Yol haritamız, kanun teklifleri var. Bunlar gerçekleşirse sorunun çözüleceğine inanıyoruz. Muhatabımız HDP olur. Sorunun çözümünde meşru organ olarak HDP'nin muhatap alınması lazım. İmralı ve Kandil'de değil Meclis'te çözüm aramak. Kandil'le görüşmeyi doğru bulmuyoruz.

'AKP, BASKIYI SAVUNAN Bİ NOKTADA'

"AKP tek başına iktidar olmak için bütün yolları deneyecek ve deniyor. Onun için feda edilemeyecek hiçbir değer yok. Tek başına iktidar için ellerinden geleni yapacaklar. Acı, kan, gözyaşı dahil. AKP iktidarı Türkiye için bir felaket iktidarı olacak. Aydınlar, sağduyulu vatandaşlar görüyor, herkesin görmesi lazım. 13 yıllık deneyim büyük bir başarısızlıkla sonuçlandı. “Demokrasi” dediler demokrasiden, 'Özgürlük' dediler özgürlükten vazgeçtiler. 'Yasaklar kalkacak' dediler yeni yasaklar geldi. Ne söyledilerse tam tersini yaptılar. Bütün bunları yaparken kendilerinin başkaları tarafından aldatıldıklarını söylediler. Bazen PKK, bazen paralel, en son Rusya aldattı. Kendi başarısızlıklarını başkasına atma konusunda da son derece mahirler. Aşama aşama güven vermeyen bir AK Parti iktidarı var. Başlangıçta aydınların desteğini aldılar. AB'nin, ABD'nin desteğini aldılar. Bugün sadece Türkiye değil dünya da AK Parti'nin demokrasiyi değil baskıyı savunan bir noktaya geldiğini görüyor.

'2 KASIM'DA AKP'NİN OYLARI DÜŞECEK'

"2 Kasım'da, AKP'nin oyları düşecektir. 7 Haziran'dan sonra ülkeyi tekrar seçime götüren bir siyasi parti, seçimin haklı gerekçesini ortaya koymadığı sürece oy kaybetmeye mahkûmdur. Hangi haklı gerekçeyle seçime gidiyoruz?"

Haber Ara