Dolar

32,5863

Euro

34,8427

Altın

2.506,94

Bist

9.673,52

Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

AK Parti Kartal İlçe teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'hakaret' ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-05 13:46:14

Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

AA'nın haberine göre: AK Parti Kartal İlçe teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "hakaret" ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Kartal İlçe Başkanı Muhammed Mehdi Akman ve beraberindeki teşkilat üyesi 180 kişi, suç duyurusu dilekçesini Anadolu Adalet Sarayı'na gelerek, müracaat savcılığına sundu.

Akman, daha sonra adalet sarayının önünde yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35. Olağan Kurultayı'nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiğini dile getirerek, anamuhalefet partisi liderinin son yıllarda özellikle siyaset dilini kirletmesinin artık kınama haddini aştığını söyledi.

Bunun bir cezai yaptırımının olması gerektiğini aktaran Akman, şunları söyledi:

"Türkiye'de siyasi ortamı sakinleştirmesi gereken anamuhalefet, sürekli siyasi ortamı gerginleştirerek hakarete varan bir dil kullanıyor. Biz anamuhalefet partisini hem kınıyor hem de hukuki olarak cezalandırılması yönünde eylem yapıyoruz. Bu şikayetimiz anamuhalefet partisi liderine bir mesaj olur ve bundan sonraki siyasi dilini düzeltir."

SUÇ DUYURUSU DİLEKÇEDEN

Suç duyurusu dilekçesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun,16 Ocak'ta partisinin 35. Olağan Genel Kurultayı'nda ve 19 Ocak'ta TBMM'de CHP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmalarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla ağır hakaretlerde bulunduğu savunuldu.

Kılıçdaroğlu'nun daha sonra Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla da Cumhurbaşkanına hakaret etmeye devam ettiği kaydedilen dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Halk tarafından yüzde 52 oyla doğrudan seçilen ilk Cumhurbaşkanı sıfatına sahip olan Cumhurbaşkanımızın diktatörlükle itham edilmesinin ne kadar yersiz olduğu izahtan varestedir. Bu ifade sadece sayın Cumhurbaşkanımıza dönük bir saldırı ve hakaret değil, verdikleri oylarla onu bu makama layık gören bizlere ve milyonlarca vatandaşa da yapılmış açık bir hakarettir."

Dilekçede, Cumhurbaşkanı Erdoğan için diktatör nitelendirmesinde bulunulmasının Kılıçdaroğlu'nun demokrasiye ve halkın iradesine en ufak saygısının dahi olmadığını gösterdiği kaydedilerek, bu sözlerin, varlığını, gücünü ve etkinliğini halktan alan bir Cumhurbaşkanı için söylenmesinin eleştiri olarak kabul edilemeyeceği aktarıldı.

Dilekçede, bu nedenlerle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında TCK'nın 299. maddesinde düzenlenen "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlatılması talep edildi.

 

 

Haber Ara