Dolar

32,3246

Euro

35,0781

Altın

2.309,12

Bist

9.079,97

Kılıçdaroğlu: Gezi'deki gençlerin elinde kitap, kalem, gitar, karanfil, gül vardı...

CHP Lideri grup toplantısında yaptığı konuşmada Gezi olayları ile ilgili de konuştu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-31 14:52:53

Kılıçdaroğlu: Gezi'deki gençlerin elinde kitap, kalem, gitar, karanfil, gül vardı...

TİMETURK I HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi parkı olaylarını hatırlatarak 'Ellerinde gitar vardı, kitap vardı, karanfil vardı, gül vardı. Orman gibiydi Gezi eylemleri" dedi.

İşte konuşmasından satır başları:

Kadıköy'de miting yapacaktık. Binlerce çocuk dediki Taksim'i açın bize. Bende arkadaşlara dedimki mitingi yapmayacağız Taksim'e yürüyeceğiz. Bunu yaptık. Ben Taksim'deki bütün gençlere şükran borçluyum. Onlar bir dikdatöre ders verip diz çöktürdüler. Olay iki ağaç değil arkadaşlar, binlerce ağaç. O fidanlarımızın hepsi birer ağaçtı. Bizim inaçlarımıza yaşamamıza karışmayın dediler. Gezi eylemini başlatan büyüten ve yürüten herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Hiç merak etmeyin. Yeri geldiğinde direnme hakkımızı da kullanacağız. Onu da öğreteceğiz onları.

İki büyük yalan söylediler. Dönemin dikdatörü camide içki içtiler yalanını söyledi. Bir ibadet yerinde içki içtiler yalanıyla milyonları bu gençlerin üstüne salmak istediler. İkinci olarak da Kabatş iskelesinde başörtülü kadına saldırdılar yalanı. Böyle bir şey olabilir mi? Gezi eylemi derken bunların vatandaşlar için neler yaptıklarını herkesin bilmesi gerekiyor. Vicdan sahibi bütün vatndaşlara sesleniyorum naptı bu çocuklar adam mı öldürdüler? Güçlü bir mizah duygusunu bütün dünyaya yaydılar. Ellerinde gitar vardı, kitap vardı, karanfil vardı, gül vardı. Orman gibiydi Gezi eylemleri. Birbirinden farklılardı ama aynılardı. Hep beraber Türkiye'nin güzelliği ve mutluluğu için mücadele ettiler.

GEZİ'DEN ÇOK TARTIŞILAN KARELER


Gezi'de özellikle elinde sapanlı ve molotoflu gençler günlerce gazete manşetlerinden düşmemişti.

1_43
2_35
3_35
4_26
5_14
6_5
7_3
8_2
9_3
10_2

 

Haber Ara