Dolar

32,3661

Euro

35,0127

Altın

2.324,55

Bist

9.125,20

'Kılıçdaroğlu, evet propagandası yaptı'

Başbakan Yıldırım Kılıçdaroğlu'na 'Başbakan ile Cumhurbaşkanı anlaşamazlarsa ne olacak?' açıklaması nedeniyle teşekkür etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 18:05:07

'Kılıçdaroğlu, evet propagandası yaptı'

TIMETURK|HABER MERKEZİ

İzmir Bornova'da İstanbul-Bursa-İzmir otoyol kesiminin açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Başbakan ile Cumhurbaşkanı anlaşamazlarsa ne olacak?" açıklamasına değinen Yıldırım, "Aslında bizim sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür etmemiz lazım. Sağ olsun bizim anlatamadığımızı bütün Türkiye'ye anlattı" dedi.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Anayasa değişikliğini biz anlatalım diye uğraşıyoruz. Bizim anlatamadığımızı çok güzel bir şekilde Kılıçdaroğlu anlattı. Aslında bizim Kılıçdaroğlu'na teşekkür etmemiz lazım.

"BİZİM ANLATAMADIĞIMIZI ANLATTI"

Başbakan ile Cumhurbaşkanı ayrı partilerden olursa ve anlaşamazlarsa ne olacak dedi. Sağ olsun bizim anlatamadığımızı bütün Türkiye'ye anlattı. İşte bu sistem, buradaki anlaşmazlığı, yetki tartışmasını ortadan kaldırıyor.

Sayın Kılıçdaroğlu, sistemin değiştiğinin farkında değil. Onu da yorgunluğuna verelim. Artık Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri olay olmaktan çıkacak. Kriz olmaktan çıkacak.

"MÜHÜR SİZİN, KARAR SİZİN"

2007'de cumhurbaşkanını bize seçtirmediler. 367 icadı çıkardılar. Biz bunları tanımayız dedik. Bizim tanıyacağımız tek merci millettir. Millete gideriz dedik ve şimdi cumhurbaşkanını millet seçiyor. İşte getirilen bu değişikliğin en önemli kısmı, artık hükümetler sandıkta vatandaş tarafından kuruluyor.

Siz seçim yaparken 5 yıllığına Türkiye'yi yönetecek kadroları da seçiyorsunuz. Bir dahaki seçimde isterseniz yeniden seçiyorsunuz, isterseniz değiştiriyorsunuz. Mühür sizin, karar sizin. Kararımız…"

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara